Tom

Geplaatst: 18 maart 2023 in trial by media

Badend in het zweet schrok ik wakker uit m’n droom. Het kan niet aan de drank gelegen hebben die nog wel eens verantwoordelijk wil zijn voor onrustige, geestverruimende vergezichten. Op een of andere manier bevond ik me tijdens mijn REM-slaapje  in de grensoverschrijdende gastvrije badkuip van Jack van Gelder. Afgezien van het feit dat deze sneue schreeuwlelijk (DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP!!) bepaald niet tot mijn favorieten behoort, geef ik, als er dan toch gebadderd moet worden, al een leven lang de voorkeur aan het andere geslacht. Op latent aanwezige homo-erotische fantasieën heb ik me nooit kunnen betrappen. Volgens recent onderzoek zit het overigens wel snor met de seksbehoeften van 70+-ers. Daar kunnen de jongeren nog een puntje aan zuigen. Wat betreft de rol van Jack in de NOS-Sport affaire, ik weet het gewoon niet. Al heeft hij zelf mondjesmaat wel een paar zwaar gebagatelliseerde voorvalletjes toegegeven.

Maar Tom Egbers?

Een week lang verkeer ik in een staat van opperste verwarring naar aanleiding van het Volkskrantverhaal. Dat ie wel eens een scheve schaats gereden had, was bekend. Dat gaat ons trouwens niks aan. Maar ik kon me nauwelijks voorstellen dat Tom er eentje zou zijn in de categorie Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato.

Trial by media?

Vrijdagavond werden we uit de droom geholpen bij Khalid waar een zichtbaar aangeslagen Egbers z’n verhaal deed dat op meer dan details nogal afweek van wat de Volkskrant ons wilde doen geloven. Het feit alleen al dat ie de ballen had om daar te zitten, pleitte in z’n voordeel. Daar zat geen man die z’n straatje wilde schoonvegen. Hij stond er op om mensen die vinden dat ze door hem te kort zijn gedaan in een éen op éen gesprek recht in de ogen te kunnen kijken.

Er zal écht wel het een en ander mis zijn met de werkcultuur op de vloer van NOS-Sport. Daarvan  moet een gedegen  onderzoek de harde feiten maar boven tafel zien te krijgen. Daar kan dan op passende wijze de bezem door. En als blijkt dat die Tom vrijdagavond een potje keihard heeft zitten liegen, dan mag ie wat mij betreft hangen.

Maar ik geloof hem.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s