Kezen

Geplaatst: 29 juli 2022 in ouder worden

Je kunt de troep waar je van af wilt natuurlijk bij wijze van sneu boerenprotest op de snelweg flikkeren. Maar het kan anders. En leuker.

Lies en Piet, twee meer dan krasse tachtigers vonden het de hoogste tijd om de bezem maar eens door de kelder en zolder van hun Naardense vestingwoning te halen. Weggooien is voor velen een schier onneembare horde. Verhuizen biedt doorgaans dé gelegenheid om je te ontdoen van de in tientallen jaren opgestapelde zooi waar je niet meer naar omkijkt. Maar verkassen zit er bij onze pensionado’s niet meer in. Ja, tussen zes planken. Maar daar ziet het, gezien hun taaie gestel bij lange na niet naar uit. Met een partijtje containers binnen handbereik ligt de soepele oplossing voor het grijpen. Er is echter een klantvriendelijke tussenweg.

Vorige week werd op het bankje voor hun pandje de eerste lading door Lies uitgestald. Gratis meenemen (behalve het bankje) vermeldde de bijgaande uitnodiging. Weldra was het een drukte van belang rond de potjes, pannetjes, schalen en andere overtollige en gedateerde huisraad. Het leidde zelfs tot een ware veldslag tussen twee hongerige koopjesjagers die allebei hun zinnen gezet hadden op een simpel kaasplankje waarvan je je bij de Hema voor het schamele bedrag van twee euri al eigenaar kunt noemen. Maar als het voor nop is, wil je er als rechtgeaarde Hollander wel voor op de vuist. Het werd een heel gedoe om de zaak te sussen. De treurige traan van het zigeunermeisje was overigens al na vijf minuten vertrokken.

Vandaag de tweede sessie. Die schalen vlogen de deur uit. En ergens in Naarden Vesting zit op dit moment vermoedelijk een verstokte liefhebber met de leesbril op de fok met rooie konen het raadselachtige interieur van de Ravensberger puzzle (duizend stukjes) bij elkaar te vogelen.

Over hoe het na 64 jaar echtelijk geluk gesteld is met het dampende seksleven van Lies en Piet tasten we in het duister. De vergevorderde leeftijd van het bejaarde echtpaar stemt tot gepaste bescheidenheid. Vermoedelijk reden om na ampel beraad uiteindelijk het Keezenspel maar de deur uit te doen. Veel plezier er mee.

reacties
  1. Jacoline Boogaard schreef:

    Geweldig stukje Frans!!!!!!!

  2. GJ schreef:

    Weer mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s