Hoe betrouwbaar is mr. Anke de Wijn?

Geplaatst: 29 april 2018 in actualiteit, crisis, Naarden, rechtspraak in Nederland, zorg

Bestaat er nog recht?, deel 2

c45d9742cb358a0850bc8de994ec985f

Als zich bij een advocaat met familierecht als specialisme een cliënt aandient met een aanklacht wegens mishandeling in de gezinssfeer, gaat een jurist onvervaard aan de slag.
En zo hoort dat ook. Er zijn op dit terrein te veel misstanden die het ten volle verdienen om aan de kaak gesteld te worden.
Rijst de vraag: moet een advocaat zich vergewissen van de betrouwbaarheid (van het verhaal) van z’n cliënt?
Ik weet het niet. Maar het lijkt me niet meer dan logisch.

In de affaire van de Naardense ontvoerings/ gijzelingszaak met een niet te filmen nasleep van drie jaar zijn er twee mogelijkheden:
1.Mr. De Wijn heeft het relaas van haar cliënt met een persoonlijkheidsstoornis zonder de ware feiten te checken, kritiekloos geaccepteerd, liet zich voor zijn karretje spannen en is er vervolgens met gestrekt been in gegaan. Dat het verhaal volledig uit de perverse fantasiekoker van C. blijkt te komen (en op alle punten is afgewezen door de rechters) werpt daar wel een bijzonder licht op.
2.Mr. De Wijn heeft samen met haar cliënt het opzetje voor dit hele circus gemaakt. En eenmaal A gezegd moet er tot het gaatje doorgeprocedeerd worden. Inclusief het telkens tot niets leidende artikel 12 dat met verve wordt gehanteerd.

We gingen er aanvankelijk maar van uit dat het hier om optie 1 gaat. Maar hoe verder de zaak zich voortsleept, hoe sterker je de indruk krijgt dat optie 2 wel eens een reëel scenario zou kunnen zijn. Haar blinde vertrouwen in het waarheidsgehalte van C’s lezing is na 14 verloren rechtszaken op z’n zachtst gezegd opmerkelijk.
Mr. De Wijn die op haar website http://www.mrankedewijn.nl/start.html en andere publicaties prat gaat op de bescherming van het bedreigde kind wekt in dit geval sterk de indruk dat ze zich slechts sterk maakt voor (een blinde) bescherming van haar cliënt C. De schade (tot aanwijsbare trauma’s aan toe) die er in dit geval aangebracht wordt bij de betrokken kinderen (en de hele familie) is met geen pen te beschrijven en staat haaks op haar overigens prachtige filosofie.

Interessant is in dit verband een artikel in het dagblad Trouw van de hand van Edwin Kreulen (5 juli 2003) waarin hoogleraar gezinsrecht Wim Slot geciteerd wordt:
Het is moeilijk in te schatten of de Wijn het belang van het kind in complexe scheidingszaken wel echt dient. Ze laat zich immers inhuren door een partij, en hoort de andere niet.
https://www.trouw.nl/home/ik-ben-echt-geen-kwakzalver~ad8f5d0a/

We helpen mr. De Wijn wat betreft haar cliënt even uit de droom met een aantal feiten waaronder een paar uitspraken van C. die bepaald niet in diens voordeel spreken. (zie onderstaande bijlage waarvan de kernpunten reeds eerder gepubliceerd werden.)

Een fraaie cliënt, mr. de Wijn.
De hele wereld, inclusief de politie, de Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis, Jeugdzorg en de dames en heren rechters, speelt met elkaar onder één hoedje. Eén groot complot om uw cliënt te beschadigen. Want als er toch één slachtoffer in deze hele affaire is, dan toch wel de beklagenswaardige, ziekelijke narcist C. die nota bene zélf op oorlogspad ging
Zoiets bedenk je niet.
En u gaat dus tot in lengte van dagen door ?

Is mr. Anke de Wijn ziende blind, dat ze alle hemeltergende onzin van haar buitengewoon onfrisse cliënt die zich ontpopt tot een pathologische leugenaar klakkeloos overneemt?
Alle 14 rechtszaken verloor ze kansloos.
Pikant detail: De moeder heeft inmiddels van de rechter eenhoofdig gezag toegewezen gekregen. Dat weer wel.
Er moet in Nederland wel heel wat aan de hand zijn voordat een rechter zo’n uitspraak doet.

C. die van meet af aan aangaf dat het hem enkel om het belang van z’n kinderen ging, wil die kinderen al een half jaar niet meer zien. Hij heeft inmiddels een nieuw gezin gesticht. En is maar op één ding uit: het kapot maken van z’n ex.
De ene na de andere wereldvreemde productie met dwangbevel op straffe van…. schudt De Wijn uit de mouw van haar toga, telkens vergezeld van een toelichting waar de honden geen vreten van lusten.
Mijn god, hoe fout is deze dame bezig.
De vader van z’n tot op het bot beledigde ex die als laatste redmiddel (de overheidsinstanties blijven weg kijken) een securitybureau inhuurde, mag binnenkort ook voorkomen.
Onze sneue narcist is helemaal van de leg.
Ach, het houdt mr. Anke de Wijn van de straat, zullen we maar zeggen.
Haar schoorsteen moet ook roken.
Kan het beschamender?
Het lijkt me een smakelijk hapje voor de Orde van Advocaten die zich maar eens over de handel en wandel van deze treurige strafpleiter moet buigen.
Het is godgeklaagd.

DE HOOFDZAKEN NOG EENS OP EEN RIJTJE

-Uit de eerste (Brabantse relatie) van C is een kind voortgekomen waar hij nog nooit naar omgekeken heeft. Nooit alimentatie betaald. Hoezo: belang van z’n kinderen?
– Hij heeft ooit (het zijn z’n eigen woorden) in Brabant een week in verzekerde bewaring gezeten wegens mogelijke betrokkenheid bij de moord op een kapper.
-Vervolgens blijkt C. (zoals hij ooit z’n 12-jarige zoon toevertrouwde) wegens een geweldsdelict in Israël een half jaar in de gevangenis doorgebracht te hebben. Ten overvloede: het zijn de woorden van C zelf.
-Er zijn uit z’n Naardense tijd drie gevallen van mishandeling bekend. Slachtoffers: zijn echtgenote (meerdere malen, het bewijsmateriaal ligt bij de huisarts), de buurvrouw en een vriend van z’n ex-zwager. Geen officiële aangifte. Op advies van de politie is het gebleven bij een melding.
– Werkzaam bij de douane op Schiphol heeft hij (‘van de vrachtwagen gevallen’) drugs verhandeld/ geprobeerd te verhandelen.
-Na een op de klippen gelopen huwelijk zoog hij uit pure wraak een verhaal uit z’n duim waarin hij z’n ex beschuldigde van geestelijke en lichamelijke mishandeling van haar kinderen en….. hem zelf. Gedeponeerd bij Veilig Thuis, de Naardense politie en … bij haar werkgever (..). Van het briefje van mr. De Wijn schieten je spontaan de tranen in de ogen.
-Met medeweten van de politie en Veilig Thuis heeft hij tijdens de huwelijksreis van z’n ex het jongste kind onttrokken aan het ouderlijk gezag en een maand verborgen in de woning van zijn nieuwe vriendin in C.
-Om z’n verhaal te ondersteunen heeft hij twee (inmiddels ex-) vrienden onder druk gezet om een valse getuigenis af te leggen. Pikante bijzonderheid: het betrof de mishandeling van een kind dat nog geboren moest worden. (..)
De betrokken personen zijn inmiddels teruggekomen van deze getuigenis. Zodat ze in het geval van een rechtszaak in ieder geval niet van meineed kunnen worden beschuldigd.
Nog een derde persoon is bezocht. Via pure intimidatie werd geprobeerd haar in zijn kamp te trekken. Tevergeefs. Die persoon heeft daarover een klacht ingediend.
-De rechter heeft de mishandeling van tafel geveegd. Het hele verhaal van C. is, inclusief een vervalste foto, gebakken lucht. Met de kennis van nu heeft hij zich schuldig gemaakt aan o.a smaad en een poging tot reputatieschade van z’n ex. Om nog maar niet te spreken van ernstige emotionele schade bij z’n ex, haar kinderen en familie.
Onttrekken aan het ouderlijk gezag blijkt nu dus een ordinaire ontvoering te zijn met vervolgens een gijzeling gedurende een maand.
De traumatische gevolgen van deze gijzeling voor het jongetje zijn bijna drie jaar na dato nog steeds merkbaar.
-In de woning die hij voor een schappelijk bedrag van z’n ex schoonfamilie mocht huren heeft hij wiet verbouwd. De overduidelijke bewijzen daarvan en van een aantal andere onverkwikkelijke (strafbare) zaken zijn door een securitybureau vastgelegd in een vuistdik dossier.
-‘Omdat hij de huur niet kon betalen’ is hij verkast naar de (koop) woning van z’n nieuwe vriendin met wie hij (ondanks dat hij dat hardnekkig ontkent) samenwoont. De huurwoning bleek nadat hij die verlaten had één grote ravage.
-Hoe zit het met dat huis in Friesland dat hij (zonder vaste officiële inkomsten van betekenis) opeens kocht? Interessant om eens uit te zoeken hoe hij de hypotheekverstrekker om de tuin heeft geleid.
-In dat huis startte hij wederom z’n wietverbouw. Het securitybureau dat door de familie was ingehuurd (je moet tegenwoordig zelf actie ondernemen, voor de politie is het een te kleine jongen) heeft alles tot en met het storten van het bijbehorende afval in kaart gebracht, waarschuwde de politie. Waarna de plantage ontmanteld werd.
-De rechter bepaalde dat C de achterstallige betalingen (15.000 euro aan alimentatie en andere kosten) aan z’n ex moet betalen.
Hij weigert botweg.
En sancties door Justitie?
Ho maar.
Zelfs van een beslaglegging op het Friese huis is het nog niet gekomen.
-Onlangs spande hij z’n zoveelste kansloze rechtszaak aan. Verzoek afgewezen door de rechter.
C moet de proceskosten betalen.
Het zal vervolgens wel weer een even kansloos artikeltje 12 worden…..
-En dat allemaal gesouffleerd door een advocaat op toevoeging, waar hij geen recht op heeft.
Hij besodemietert de kluit. Maar de verantwoordelijke instanties weigeren, ondanks alle aangedragen overduidelijke bewijzen, in te grijpen.
-Een samenvatting van de hele terreuraffaire is onlangs opgestuurd naar de plaatsvervangend ombudsman. Een nietszeggend en teleurstellend antwoord van haar secretaresse: Helaas kunnen we hierin geen verandering brengen.
Met andere woorden: Zoek het maar zelf uit!
Een eenzame strijd.

Lees ook:
Bestaat er nog recht(1)
Met je water naar de dokter

Een ombudsman of ombudsvrouw is een onpartijdige klachtbehandelaar(ster) die gevraagd en ongevraagd onderzoek verricht naar de rechtmatigheid van gedragingen van overheden of van particuliere instellingen en bedrijven.bbfx3inaw88k_wd640

reacties
  1. Wat een triest verhaal,het enige wat kan helpen ,is de Hoge Raad,Daar zitten drie rechters,met verstand van zaken.Maar dat kost heel veel geld.

  2. […] Heeft mr. Anke de Wi… op Hoe betrouwbaar is mr. Anke de… […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s