Minder Minder

Geplaatst: 2 mei 2017 in actualiteit, afscheid, crisis, cultuur, gelezen, geluk, historie, Naarden, Naardenezen, sociale cohesie, zorg

minder

Grote verontrusting op de drukbezochte Facebooksite Naardenezen.
Een besloten groep met 2327 leden.
Dat is een keus.
De zorgvuldig over ons zielenheil wakende beheerders Constanze en Frits dringen met klem aan beslist geen mensen uit te nodigen die helemaal niks met Naarden hebben.
Reinigingsrituelen. En goedbeschouwd behoorlijk geestig ook. Want wat immers moeten we ons voorstellen bij dat niksige niks? Wat heb je hier dan eigenlijk te zoeken met je niks?
Dagelijks haasten velen zich naar de historische Vleeschpotten van Henk Schaftenaar, Herman Blüm, André Leijenhorst, Frans de Gooijer, Frits Klijnstra e.v.a.
Gewoon, omdat die vaak interessant materiaal aandragen over ons roemruchte verleden.
Geschiedenis is straks iets van vroeger.
En dan nemen ze de regelmatig uitstekende, maar soms ook deerniswekkende (‘wat een geweldige foto!’) kiekjes, en niet te vergeten, die eindeloze optocht kerktorentjes, wel op de koop toe.
Een nogal incestueuze kraaien-invalshoek die de vermaledijde Fremdkörper zorgvuldig buiten de deur houdt.
En dat is jammer.
Er schijnt inderhaast een werkgroepje in het leven geroepen te zijn dat zich gaat buigen over een draconisch balloterende geloofsbelijdenis in aangepaste vorm die iedere potentiële bezoeker met hart en ziel dient te onderschrijven.

Web201705

Wien Naerder bloed door d’aderen vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
Wiens hart voor stad en  poorters gloeit,
Verheff’ den zang als wij:
Hij stell’ met ons, vereend van zin,
Godsklere, what the fuck
Dit welgevallig feestlied in
Voor vestingstadgeluk

Advertenties
reacties
 1. Tanja schreef:

  TOP TOP TOP.🤣🤣🤣🤣🤣

 2. Constanze Tensen schreef:

  Beste Frans,
  Zie jij het zitten om iedereen maar toe te laten (groep openbaar maken) om straks overspoeld te worden met advertenties en andere dingen te lezen die “niks” met Naarden te maken hebben? Wij, Frits en ik, absoluut niet.
  Vriendelijke groet,
  Constanze

 3. fr@nsmuthert schreef:

  Beste Constanze,
  Vooropgesteld, het is jullie site. Dus als je er voor kiest om deze besloten te houden dan is dat uiteraard jullie keus. Deze bijdrage begon met die bewerkte foto, een satirisch commentaar op jouw oproep op Naardenezen. Later heb ik ‘m wat verder uitgewerkt. Misschien een experiment om deze site een tijdje open te gooien? Met de uitdrukkelijke voorwaarde: geen advertenties (Inwoners Gooise Meren is daar een minder fraai voorbeeld van) en uitsluitend Naarden gerelateerde bijdragen. Er is een publiek voor. Ik heb bijvoorbeeld een oud-Naarder lid gemaakt die in Amerika woont en vrijwel dagelijks meeleest.

 4. Beheerders Naardernezen schreef:

  Jammer, erg jammer, een stukje, ingezonden op de Facebook site van “Naardenezen” trok mijn aandacht. Leuke woordspelingen, grappige zinsopbouw, maar vreemde intentie……..Als een groep mensen op deze pagina gevoed worden door gegevens van een paar enthousiaste Naarders, wordt dit op een vreemde manier op de hak genomen…….Er wordt in het stukje tevens gewezen op het feit dat deze groep ( verder te noemen als NN), besloten is, en dat er mensen “Zorgvuldig buiten de deur gehouden worden”.Er wordt verder gesproken over “Deerniswekkende Faniliekiekjes” en een “Incestueuze Kraaien invalshoek”. Schrijver van het stukje zal natuurlijk zeggen dat het satire is, en grappig bedoeld is, hij heeft zich lekker kunnen uitleven met moeilijke woorden, plaatje van Wilders met leuke tekst erbij, lang leve de lol!!
  De site is open voor alle Naardenezen die daar belang in stellen, er is een “ingang procedure” daar is bewust voor gekozen, wat heeft iemand die geen band heeft met Naarden te zoeken op zo’n pagina? De schrijver zelf verteld met trots dat hij het mogelijk heeft gemaakt voor een “Oud Naarder” die in Amerika woont, om lid te worden, op de manier zoals de leiding het heeft bedoeld. Wat nou besloten? Wat nou Draconische Balloterende Geloofsbeleidenis? Beetje flauw ook de opmerkingen over geplaatste foto’s…….zoals eigenlijk het hele stukje erg flauw is……Als ik het dus goed begrijp van de schrijver, is er voor hem maar weinig leuks te vinden op NN…..dan is mijn advies, stap eruit, dan hoef je je niet meer te ergeren aan Kerkfoto’s, archiefopenbaringen en andere onthullingen over het mooie Historische Naarden, waar schijnbaar, gezien het aantal leden inmiddels, een heleboel mensen deze zaken wel kunnen waarderen, en er met elkaar over communiceren. Laten we blij zijn met initiatieven van bevlogen Naarders die er diep induiken en stukjes en foto’s publiceren.

  Beheerders NN

 5. fr@nsmuthert schreef:

  Beste beheerders. Jammer dat jullie zo selectief en nogal tendentieus shoppen in mijn bijdrage. Een beetje tegenstrijdig ook. Satire blijft een weerbarstige materie. Verder verwijs ik nog maar eens naar mijn milde reactie hierboven. Dat je onder dit artikel reageert is een prima zaak. Maar waarom deze reactie niet ook onder de bijdrage op Naardenezen? Ben wel benieuwd naar de reacties.
  Verder is het me nog steeds een raadsel waarom jullie je oproep waar het allemaal om draait geplaatst hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s