Over jodenlijm en gemeentehumor in Gooise Meren

Geplaatst: 5 maart 2017 in actualiteit, afvalscheiding, beledigen, carnaval, christelijke feestdagen, crisis, democratie, Gooise Meren, humor, Naarden, overheid, politiek, psychologie van de lach, taal, zorg

De Naarling 2

img_3202We mogen ernstig vrezen dat veel van onze vrolijke carnavalsvierders afgelopen woensdag hun bijbehorende askruisje niet gescoord hebben. En een ordentelijke vastentijd zullen we in Naarden ook wel kunnen schudden. De relatie tussen het ware katholicisme en onze onvermoeibare plaatselijke Raad van Elf blijft daardoor een weinig transparante.
Boven de grote rivieren gelden kennelijk andere regels.
Wel de lusten maar niet de lasten dus.
Wat de lusten betreft schijnen onze jongens en meisjes, met name in ‘de Sprong’, meer dan volledig aan hun trekken te zijn gekomen. Er was daarnaast zo waar nog enige ruimte voor een portie onvervalste humor waarmee ze met name de getergde plaatselijke VVD en het volledige ambtenarenappa-raat van de Gooise Meren tot pure wanhoop brachten.
Het carnavalweekeinde viel, o ironie, samen met de eerste aarzelende plakacties van de posters voor de naderende verkiezingen.
De kwaliteit van de lijm laat dit jaar echter wat te wensen over.
Zouden ze die aloude ‘jodenlijm’ van stal gehaald hebben?
Reeds na een paar uur fladderde het reclamewerk op de golven van de wind al troosteloos van de borden af. Vrijwel het enige konterfeitsel dat stand hield was dat van Zijne Koninklijke Hoogheid onze carnavalsprins.
Lijst 51, die er voor de gelegenheid bij wijze van practical joke naast geplakt was.

img_3204

Crisisvergadering bij de zwaar verontruste plaatselijke liberalen.
Onder het motto ‘Fatsoen. Doen.’ stond dus op zondagmorgen, net voor het uitgaan van de plaatselijke godshuizen, hun in allerijl gevormde werkgroep zich met het zweet tussen de billen wezenloos te krabben om ‘onze’ 51ste Ravel van alle borden te peuteren.

img_3204

En op maandagmorgen wisten die sneuneuzen aan de Brinklaan niet hoe snel ze een ijlings gealarmeerde tikpoes van de gemeente een buitengewoon vilein ambtelijk dreigbriefje in elkaar moesten laten flansen. Er lonkte een dwangbevel: Weghalen op straffe van een boete van 150 euro voor iedere dag na 7 maart 2017 dat onze Narren in gebreke zouden blijven. Over het precieze tijdstip op die 7e ontstond al snel enige verwarring. Die carnavallers kijken weliswaar niet op een paar kleine uurtjes.
Maar wat te denken van 23.99 uur? Lijkt  me als de nood aan de man komt een aardig gevalletje ‘vormfouten’.
We weten het natuurlijk allemaal: echt bij de tijd wil Gooise Meren nog maar steeds niet zijn.

nieuwe-afbeelding-3

Advertenties
reacties
 1. Frans dat heb je mooi weergegeven,De humor van de V.V.D. Is ver te zoeken,maar dat wisten we al 👍👍🏿👍👍🏿

 2. Peter Senf schreef:

  Als getogen VVD’er kan ik en vele anderen de humor hiervan wel waarderen. Die openbare humor geeft lucht aan het leven. 23,99 uur is hopelijk ook een blijk van ambtelijke humor.

 3. fr@nsmuthert schreef:

  Je denkt toch niet serieus dat dit ambtelijke kattenbelletje bewust heeft zitten knoeien met de getalletjes Peter ?

 4. Twan schreef:

  Wat een zielige mensen daar in dat Goois Che Meren…… pffffff……..
  En zeker geen greintje, sprinkeltje humor…..!!!

 5. HBellaart schreef:

  ’t Is me niet helemaal duidelijk wat Franske probeert te suggereren hier maar het lijkt erop dat ie meent dat de VVD posters van de narren weg zou hebben gehaald van de verkiezingsborden.
  Die suggestie komt alleen wel uit zijn grote duim. Leuk dat ie een plaatje weet te schieten van posterplakkende partijen, maar daarmee gaat tegeliojk zijn fantasie op de loop. Niet zo fris Frans!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s