Supersubs

Geplaatst: 26 februari 2017 in actualiteit, democratie, politiek, PVV, televisie, zorg

vrouwenuurtje

Wie zich tegenwoordig een beetje inhoudelijk wil laten bijpraten over de verlate kerstboodschappen die de aanstaande verkiezingen losmaken, sluit  natuurlijk aan in de rij bij Rick Nieman, de Sherlock Holmes van WNL Op Zondag die wekelijks op onnavolgbare wijze de onderste steen boven weet te krijgen. Vandaag de nummers twee van onze politieke partijen. De topvrouwen Jeanine (VVD), Mona (CDA), Stientje (D66), Renske (SP) en Fleur(PVV). Zoiets kan kennelijk moeiteloos zonder de PvdA en Groen Links.
Een interessante vraag die even voorbijkwam – waarom hebben we (buiten Marianne) geen vrouwelijke lijsttrekkers?- werd ten onrechte wat lacherig afgedaan. Mona maakt immers meer indruk dan haar opgepoetste stofjas Sybrand die vanwege eloctoraal gewin steeds verder naar rechts opschuift. Snoept ie tegenwoordig van de verboden pilletjes waarover ie twee uur  later in Buitenhof los mocht gaan? Renske bezit over een power die haar Emile ten enen male ontbeert. En mocht Alexander onverhoopt opschuiven naar vak K dan kan Stientje het ontstane gat moeiteloos vullen. Ze is er klaar voor.
Jeanine bediende zich met verve van dezelfde mist van gewapend beton die haar immer breed grijnzende nummer 1 bij voorkeur met een alles verhullende woordenbrij over ons uitstort. Ze kreeg het zwaar te verduren.
De ravissante verschijning Fleur, adept en sprekende pop van de angstaanjagende innerlijke wereld en onheilspellende mantra’s van Geert, blijft een tragisch geval. Niks te melden te midden van haar goed gebekte collegae.  Niet verwonderlijk natuurlijk voor een one issue partij die er al veel te lang in slaagt een naïeve massa naar z’n pijpen te laten dansen. De dames waren trouwens nog lief voor Fleur. Als de zorg op tafel komt, een onderwerp dat ze moeiteloos weet te verbinden met haar buitenlandershobby, ligt er een voorzetje dat ze weigeren in te koppen.
Een grote bek over de zorg. Maar waar was de PVV tijdens het recente debat over die zorg, waar ze zelf nota bene een motie over ingediend had, eigenlijk?
Inderdaad: afwezig.

Rest de vraag: was dit vrouwendebat emancipatorisch gezien een voltreffer of (vrouwen als tweede garnituur) juist een klap in het gezicht van die emancipatie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s