Hij woont hier al

Geplaatst: 19 januari 2017 in actualiteit, Gooise Meren, humor, Naarden, overheid, taal

voorlezen

Burgemeester mocht hij zich nog niet noemen. Maar z’n eerste werkbezoek had ie al achter de kiezen op de ochtend voordat hij de echte ambtsketen officieel kreeg omgehangen. Als voorleesvader bij de Bussumse peuterspeelzaal De Stampertjes die, ironisch genoeg, moet vrezen voor haar voortbestaan.
’s Avonds, uiteraard,  in de uiterst comfortabele Grote Kerk van Naarden (Marlo had de thermostaat een puntje hoger gezet), de meer dan stemmige entourage voor dit soort festiviteiten,  was het een komen en gaan van hotemetoten. De bekende grijze pakken met de al even gerenommeerde plichtmatige verhalen. Het massaal toegestroomde klapvee lustte er wel pap van. Veel lof ook voor de scheidende interim Albertine. De lyrische Hilversumse vakbroeder Pieter raakte niet uitgesproken over haar kwaliteiten. Reuze benieuwd ben je vooral ook naar het babbeltje van Commissaris van de Koning Johan, die in de Bussumse burgemeestersaffaire van weleer zo’n onverkwikkelijke rol speelde.
Keurig binnen de lijntjes.
Onze nieuwe burgervader die ze in Heerhugowaard met de nodige pijn in het hart lieten gaan, maakte een geïnspireerde indruk. Hij heeft er zin an. Staat te trappelen om de handen uit de mouwen te steken. Z’n enige probleem lijkt vooralsnog welke van de drie plaatselijke hockeyclubs het gaat worden. Nota bene buurman Weesp zwaaide al uitgebreid met de geldbuidel.
Op subtiele wijze zette hij met een fraaie binnenkomer een streep onder het Bussumse gedonder.
Een appartement heeft ie al gekocht.
‘Dan  hoeft dát in ieder geval geen bron van discussie te worden’. (..)
Het hoofddeksel van de carnavalsvereniging  droeg hij slechts vijf seconden. Waarmee hij een duidelijk visitekaartje af gaf: Han gaat geen schertsburgemeester worden.
We zijn benieuwd.

foto: Bussums Nieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s