Lokale tv op z’n smalst

Geplaatst: 16 januari 2017 in actualiteit, Bussum, Gooise Meren, media, plaatselijke politiek, politiek, zorg

De Naarling 2

Het mag duidelijk zijn: iemand die dorst naar het ultieme inzicht in het conflict binnen de Gooise Ouderen Partij moet z’n heil zeker niet zoeken bij het lokale Gooi-TV.
Kom, dacht meester-interviewer Ruud Bochardt, laat ik maar eens aan de boom schudden. Die onderste steen moet tenslotte boven.
Niks daarvan dus.
Zelden zulk  journalistiek broddelwerk gezien.
Wat een treurigheid. Geen enkele opbouw in de vaak onzorgvuldig gestelde vragen waardoor er nergens sprake kan zijn van een logische lijn. Gemiste kansen ook. Er vallen daarnaast nogal wat namen van mensen die alleen voor insiders gesneden koek zijn. Regelmatig duikt bijvoorbeeld ook ene Piet op die totaal niet te plaatsen is.
Media hebben de taak om  de achtergronden van het nieuws te duiden voor het ‘grote’ publiek. Waarna de kijker in dit geval z’n conclusies kan trekken. Na twintig minuten blijft de argeloze toeschouwer echter in complete verwarring achter.
Dat de twee kemphanen  Sweijen en Kwekkeboom niet samen aan tafel te krijgen waren, is na wat er allemaal gebeurd is nog wel te begrijpen. Maar het was  wellicht de enige manier om de noodzakelijke duidelijkheid boven die tafel krijgen. Dan maar twee afzonderlijke nietes-welles gesprekken waarvan geen chocola te maken valt.
Sweijen, die zichzelf afgelopen jaar volstrekt ongeloofwaardig heeft gemaakt, wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt en mag op zijn manier ongestoord wat aankeutelen over zijn ambities en de dieper liggende oorzaken van het conflict. Een erg overtuigende indruk maakt z’n warrige en zurige verhaal niet. En de Kwekkeboomvariant komt door de matige regie van de vragensteller vervolgens ook maar moeilijk uit de verf.
Misschien was het handig geweest van Bochardt, die z’n huiswerk dus maar slecht gedaan heeft, als hij om te beginnen maar ’s afgetrapt had met de hamvraag:
Meneer Sweijen, u bent nu binnen een jaar met veel tamtam bij achtereenvolgens twee partijen weggelopen waarmee u de toch al zo breekbare  geloofwaardigheid van de lokale politiek  ernstige schade heeft toegebracht. Dat roept vragen op. Legt u eens uit?
Waarna de interviewer messcherp tot de kern van de zaak zou kunnen komen.
Intussen kan de geïnteresseerde kijker wel fluiten naar die onderste steen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s