Het democratische feestje van Jan

Geplaatst: 23 november 2016 in actualiteit, Facebook, financiën, Gooise Meren, overheid, politiek

nieuwe-afbeelding

Vanmiddag maar eens ingelogd op het livestream vragenuurtje van wethouder Jan Franx op Facebook. Over de begroting van ‘onze’ Gooise Meren, die voor de modale surfer  nog niet zo 1,2,3 op internet te googlen blijkt te zijn. Nou zijn de financiën van onze gemeente niet bepaald mijn ding. Maar als er een eigentijdse en lofwaardige poging wordt gedaan om ons publiekelijk uit onze dromen te helpen, kent m’n nieuwsgierigheid amper grenzen. Jan is een makkelijk pratende relaxte man met een geruststellende, licht Amsterdamse tongval. Vermoedelijk ook behoorlijk kundig. Erg schokkend waren de op hem afgevuurde vragen vooralsnog niet. En de relevantie liet, zeker aanvankelijk, ook hier en daar wel het nodige te wensen over. In een ouwejongenskrentenbroodsfeertje , Jan kende de meeste vragenstellers beroepsmatig, werd er plichtmatig wat heen en weer gekeuteld. Hij had zich uiteraard gewapend tegen de dreigende pijnlijke radiostiltes en bladerde wat vrijblijvend door de begroting die hij voor zich op tafel had liggen.
Afijn, ik ben  in ieder geval helemaal bijgepraat over z’n privésituatie. Tweelingdochters van 35 met drie kleinkinderen. Een intens gelukkige opa. Wat wel duidelijk werd: de man gaat, hoewel hij de deur voorzichtigheidshalve listig op een kier zette, écht niet verkassen van Enkhuizen naar Naarden.
Na een half uurtje waagde ik er maar een vraag aan. De man zat er tenslotte niet voor niks. Over de levensvatbaarheid van ons Naardense zwembad. Lokaal gezien aardig relevant, dacht ik. Dertig minuten lang wachtte ik met rooie konen tevergeefs op z’n ongetwijfeld superieure explicatie. Jan zag me gewoon niet staan, druk als hij in de weer was met het bedienen van z’n clubje bekenden en z’n vooraf geplande begrotingsriedeltjes die hij uit de losse pols debiteerde.
Ik was niet boos. Zelfs niet verdrietig.
Ach…
Maar zo’n livestream chatsessie heeft wel toekomstmogelijkheden.
Zeker als er concrete gemeentelijke problematiek in het geding is.
Volgende keer beter.
Alle begin is moeilijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s