Zweten in de Gooise Meren

Geplaatst: 20 oktober 2016 in actualiteit, enquete, gelezen, Gooise Meren, Naarden, Naarder Nieuws, sport

nieuwe-afbeelding-3

Enquêtes, onderzoekjes, je mag me  er ’s nachts voor wakker maken.  Vooral die van frauderende sociaal-psychologen die hun eigen verdachte diarree graag als realistisch geluid opdienen. Met ons onderwijs bijvoorbeeld,  is het ’t ene jaar een puinbak. Een jaar later moeten we weer geloven dat we top of the bill zijn. Een geestverruimend glaasje rooie wijn per dag en grote kans dat je professor Alzheimer en de griep wat langer buiten de deur houdt. Onlangs moesten we weer geloven dat je dat als vrouw beter uit je hersens kunt laten. Kankerverwekkend. Gaat de  paranoïde Amerikaanse presidentskandidaat die de vrouwelijke schaamstreek als grabbelton gebruikt z’n concurrent van de troon sleuren?
Bijna dagelijks worden we met de nodige tragi-komische  feitoïden om de oren geslagen. Het domein van de waarheid is veel kleiner dan we allemaal denken.
Waar Naarder Nieuws van vandaag z’n prominente booming data bijeengescharreld heeft? Geen idee. Maar liefst 56,6 % van de inwoners van Gooise Meren blijkt aan sport te doen. Dagelijks, wekelijks, maandelijks, 1x per jaar? We zullen het nooit weten. En heeft ons lokale sufferdje voor ons misschien ook even uitgerekend hoe dat specifiek zit in Naarden, afgezet tegen Bussum en Muiden? Mij hebben ze niets gevraagd. Mij vragen ze nooit iets. Maar gewapend met zulk indrukwekkend cijferwerk trek ik het vermoedelijk voorlopig wel weer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s