Pesten?

Geplaatst: 20 september 2016 in actualiteit, burgerinitiatief, geluk, humor, Naarden, nostalgie, onderwijs, persoonlijk, zorg

boom.jpg

Populair was onze aardrijkskundeleraar op het Christelijk Lyceum in Hilversum eind jaren ’50 bepaald niet.  Het Bussumse ‘Willem’ was in de ogen van onze ouders niet bevindelijk genoeg. Dus trapten we voor ons dagelijkse portie indoctrinatie vanaf de Zwarteweg in Naarden-Bussum zo’n 14 kilometer ons pubervet weg voor het reformatorische bolwerk  naast het viaduct aan de Lage Naarderweg (later de heidense TROS) waar de sobere zwarte kousen uit Huizen de norm bepaalden. Zelfs de evolutieleer werd onder die ongemene druk uit het vissersdorp door nota bene de biologieleraar hardnekkig ontkend.
De aardrijkskundemeester, een ongeleid projectiel dat met een volslagen willekeur op weinig pedagogische wijze de orde probeerde te handhaven, smeekte om grappen. Redelijk onschuldig natuurlijk vergeleken bij wat het Zaanse ‘tuig van de richel’ vandaag de dag uit z’n koker trekt. Vloggen was er al helemaal niet bij.
Wij vonden ons zelf  behoorlijk geestig toen we met vereende krachten en het angstzweet tussen de billen met een aantal klasgenoten het Fiatje 500 van de niet al te geliefde docent tussen twee bomen zetten, zodat ie geen kant meer uit kon.
Deze vrachtwagenchauffeur flikte deze week dit kunststukje op de Naardense Huizerstraatweg helemaal op eigen kracht.
Knap werk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s