Bezuinigingsoperatie Burgerzin verijdeld

Geplaatst: 3 september 2016 in actualiteit, burgerinitiatief, crisis, financiën, humor, Naarden

logo-sbz-witZe moet een aardige sloot vrijwilligers hebben, onze alom gewaardeerde Stichting Burgerzin. En om de meute die onbezoldigd z’n steentje bijdraagt aan de vele aardige plaatselijke activiteiten een beetje tevreden te houden, is er de jaarlijkse Dankdag.
Een bbq op 11 september.
Of het te wijten valt aan de gekorte subsidies als gevolg van de bezuinigingsdrang van de gemeente is niet duidelijk. Maar met de centjes van de Stichting is het kennelijk niet helemaal meer als voorheen. En wat doe je dan als armlastig bestuur in verwarring? Je zoekt in je kinderlijke onschuld je toevlucht in krasse maatregelen: snijden in de gastenlijst. De grootste vreetzakken worden rücksichtslos geschrapt.
Slimme, maar riskante truc.
Dan heb je helaas buiten de plaatselijke social media gerekend. De verontwaardiging is niet te filmen.
Middels een in armetierig Nederlands opgesteld kattenbelletje op Facebook waar de haast van af spat, doet Burgerzin een ultieme, wanhopige poging de zaak recht te trekken.   Het berust allemaal op een betreurenswaardige administratieve vergissing. De mailadresjes kloppen niet.
Zeggen ze.
Kutsmoes natuurlijk. Want als men die vrijwilligers in de hoeven wil krijgen voor de Sinterklaasintocht of de mateloos populaire Vestingeilandweken, dan is hun digitale brievenbus al jarenlang naadloos te vinden.
Resultaat: iedereen mag alsnog een vorkje meeprikken.
Ik zweer je: het gaat een dolle boel worden op 11 september.

Advertenties
reacties
 1. Stephan schreef:

  Ter informatie: het Vestingeiland is geen onderdeel van Stichting Burgerzin, het is een aparte stichting met eigen vrijwilligers. Burgerzin levert wel een facilitaire bijdrage aan het Vestingeiland.

 2. fr@nsmuthert schreef:

  Dank. Ze doen er in ieder geval iets voor. Ik vond het wel een gelegenheid om jullie fraaie project en passant te noemen.

 3. Beste Frans,
  jammer dat je het nodig vond een azijnzuur stukje over burgerzin op FB te laten verschijnen.
  De stichting burgerzin Naarden is heel blij dat de RABObank er anders over denkt.
  Zij hebben ons een bedrag ter beschikking gesteld om voor het eerst in ons 45 jarig bestaan, onze vrijwilligers eens in het zonnetje te kunnen zetten.
  De eerste en enige jaarlijks dankdag in 45 jaar dus en ja, soms gaat er dan wel eens iets niet helemaal goed.
  Wij houden best van satire, zelfs met een tikje cynisme, maar jouw stukje, helaas daar klopt geen hout van…..
  Volgende keer misschien eerst even van te voren wat feiten controleren?

  • fr@nsmuthert schreef:

   Een satiricus maakt niet alleen maar vrienden. Zuur? Ach Burgerzin, wat jammer nou toch weer. En ik heb op meerdere plaatsen in mijn bijdrage toch echt mijn grote waardering voor jullie werk benadrukt. Het feit dat door een misverstand een deel van de vrijwilligers niet uitgenodigd bleek voor de bbq en dat dit een beetje knullig gerepareerd werd via Facebook, vond ik wel geestig. Dat was de aanleiding voor mijn milde satire. En dan geef ik m’n fantasie de vrije loop. Dat de feiten niet allemaal conform de werkelijkheid waren, hoort daarbij. Voor jullie kennelijk niet mild genoeg. Til er vooral niet te zwaar aan, zou ik zeggen. Wij weten allemaal hoe goed jullie bezig zijn. Dat staat als een paal boven water. Koester de RABO-bank maar, die op vele plaatselijke sociaal-culturele terreinen zeer gewaardeerd en voortreffelijk steunt.
   Wat ik nou echt jammer vind, en nu ben ik serieus, is dat Paul zich teruggetrokken hebt als bestuurslid van de Nationale Monumentendag Naarden en als dorpsomroeper. De reden? We kunnen er met z’n allen slechts naar gissen. Maar het klinkt wel zuur. (..)
   Wij zullen z’n karakteristieke verschijning missen.

 4. Loek schreef:

  Heerlijk al die reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s