De Commissaris vertelt

Geplaatst: 2 september 2016 in actualiteit, gelezen, Gooise Meren, humor, media, Naarden, Naarder Nieuws, overheid, politiek, theater, zorg

Commissaris-van-de-Koning-in-Noord-Holland-Johan-Remkes-foto-Peter-Hilz.jpg

Als de baas van de provincie voor een periodiek ambtsbezoekje onze Gooise Meren binnenfladdert, ga je er als eenvoudige Naardenees maar eens goed voor zitten. Johan heeft in de voorbije jaren in het geplaagde Bussum het nodige stof doen opwaaien. Zo’n werkexcursie zou voor de lokale media een prima aanleiding kunnen zijn om ons collectieve geheugen met betrekking tot het functioneren van die Commissaris nog maar  eens lekker op te frissen. Maar daarvoor moet je natuurlijk niet zijn op de gemeentepagina van de Gooise Meren in Naarder Nieuws. Een risicoloos keutelberichtje  dat kraak én  smaak ontbeert, ongetwijfeld bij mekaar getikt door een nijvere PR-bons die de bestuurlijke mores tot in z’n vingertoppen beheerst. Naarder Nieuws als spreekbuis van de overheid  brandt z’n vingers niet aan onwelgevallige kwesties.

Remkes ging langs bij het prestigieuze Bensdorp-project in Bussum. Een veelbelovend begin. Vervolgens stortte hij zich op de Naardense geur- en smaakstoffenbranche. Symbolisch gezien een interessante keus want qua smaak kan de nieuwe gemeente wel een opkikkertje gebruiken. Het schoolreisje werd besloten in het horeca-etablissementje Explore By Lute, de voormalige kruitfabriek in Muiden. Dé ambiance bij uitstek om z’n eigen siervuurwerk uit de hoge hoed te toveren door het gevoelige thema integriteit op tafel te leggen.
Integriteit?
Je moet maar durven.

Vers in ons geheugen ligt immers nog de affaire rond de gesjeesde Bussumse burgemeester Henk Heijman, waarbij de regenteske CvdK een op z’n zachtst gezegd nogal dubieuze slinger aan het geheel gaf.
Hoe hypocriet kun je zijn om zo’n onderwerp aan te snijden wanneer je qua integriteit zélf zo ongeveer een hele boterberg op je hoofd hebt geladen.
Hij verklaarde buitengewoon in z’n nopjes te zijn over het feit dat dit thema in de Gooise Meren middels gedragscodes en  dilemmatrainingen serieus wordt opgepakt.
Tijd voor enige introspectie bij de Commissaris zelf ?
Er valt wat hem betreft namelijk nog steeds heel wat uit te leggen over de wijze waarop hij de strontvliegen van de Bussumse oppositie probeerde kalt te stellen.
Maar daar heeft een op z’n pik getrapte patriarchale potentaat een broertje aan dood.

entertoets_integriteit1-595x200

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s