Een kwestie van aantikken

Geplaatst: 18 augustus 2016 in actualiteit, blended community, crisis, Facebook, folklore, gelezen, Gooise Meren, internet, media, Naarden, Rio, sociale cohesie, sport, wijkwethouder, zorg

Ferry
Heel even dreigde er onlangs een treurige tweespalt in Naarden. Op de social media werden er vanuit de Keverdijk vraagtekens geplaatst bij de kwaliteit van onze Vestingzondag. Een braderie van niks. Als je het komisch aandoende, oplaaiende chauvinisme mag geloven, schijn je voor het ware kraampjesfetisjisme toch echt op de Schapenmeent  te moeten zijn.
Het zal wel.

Ik kan makkelijk lullen. Heb niks met braderieën. Maar omdat ik ieder initiatief om een beetje leven in onze brouwerij te brengen van harte toejuich, doe ik op zo’n dag natuurlijk wel even een plichtmatig rondje langs het geesteskindje van Gerda cum suis. Waarbij ik me keer op keer afvraag wat nou precies de doelgroep mag zijn.

De plaatselijke verdeeldheid verdween als sneeuw voor de zon bij de samengebalde trots over de gouden medaille van ‘onze’ Ferry. Een topprestatie die de eensgezindheid bij de  koffieautomaatautoriteiten onder de Naardense Facebookers en twitterati op slag weer vlot trok. Alsof iedere Naarder daar z’n eigenste persoonlijke bijdrage aan had geleverd. Maar een nieuwe splijtzwam lonkt al weer aan de horizon. Gaat onze krachtpatser die het, pikant detail, in z’n spaarzame vrije momentjes met Ranomi schijnt te doen, straks in Naarden gehuldigd worden of moeten we er met z’n allen voor naar die verrekte Brinklaan? En wordt dat klusje geklaard door die anonieme wijkwethouder of halen we daar onze enige  ex-Olympiër Marleen voor van stal?
De laatste, mag ik toch hopen?
En voor zoiets is uiteraard slechts één locatie denkbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s