Burgerinitiatief

Geplaatst: 9 augustus 2016 in actualiteit, burgerinitiatief, consument, financiën, Gooise Meren, Jeu de Boules, Naarden, overheid, zorg, zuinigheid

ondernemende-burgerWachter Muller heeft wel wat te weeg gebracht met het crowdfundingproject voor z’n stadshotel waar we als Naarders in ieder geval reikhalzend naar uitkijken. De sloop en verbouwing hadden een zodanige bres geslagen in z’n spaarcentjes dat er zo goed als niets meer over was voor de bedjes, de tafeltjes en de stoeltjes. En dan schiet het natuurlijk niet echt op met zo’n hotel.
Geen nood. Binnen twee dagen had ie de benodigde twee ton (..) bij elkaar, zodat de eerste gasten naar verwachting in oktober kunnen inchecken.
Crowdfunding is in. En grijpt meteen als een olievlek om zich heen.
Ook in de niet-commerciële sector.
Het nogal vrijgevochten, hyperactieve jeu de boules genootschap De Vestingballen is al tijden maar bar matig tevreden over de toplaag van de baan achter de Grote Kerk. De administratie op de Brinklaan is kennelijk nog niet helemaal op orde. Maar liefst twee keer werd de aandacht op het probleem gevestigd. Tot op heden is het daar echter lou loene. Vroeger waren de lijntjes wat korter. Op de zaterdagmarkt kon je nog wel ’s een empathische Naardense wethouder of een verantwoordelijke ambtenaar aanschieten die meteen vaart achter zo’n verzoekje zette. Maar die tijd is voorbij. Of zou het liggen aan het feit dat er fors gesnoeid is in het budget voor de promotie van de Gooise Meren?
Na een paar maanden wachten zijn de bouleurs het zat.
De hoogste tijd voor een burgerinitiatiefje.
Een grondbedrijf gaat de baan voor ca 400 euri pico bello in orde maken. De benodigde centjes waren in 24 uur bij elkaar. Sterker nog: het liep zo storm met de inschrijvingen dat er van het restbedrag net zo makkelijk nog een overkapping gerealiseerd kan worden.
De Vestingballen weten wel hoe ze de Gooise Meren door hun financiële problemen heen moeten slepen…..

En maak je geen zorgen: de aanpak wordt een stuk simpeler

Nieuwe-kraan-volvo-160-WELD

Advertenties
reacties
 1. Loek jansen schreef:

  Wordt het tijd dat we eens tegen elkaar gaan spelen de VESTING BALLEN tegen De HOF BALLEN hebben hier een strak onderhouden baan van 13×6
  Zie op Facebook
  Prinses Beatrixhof Facebook
  Bij deze zijn jullie uitgenodigd
  Frans Muthert
  Gr loek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s