Sportzomer

Geplaatst: 1 augustus 2016 in actualiteit, afscheid, BN-er, sport, Sportzomer

Radio-1-Sportzomer-2016
Als toerfietser met een oortje hang ik voor de broodnodige verstrooiing voornamelijk aan NPO Radio 1.
Sportzomer dus.
Verguisd en aanbeden. Zo gaat dat bij ons als de zendercoördinator vitale inhoudelijke beslissingen neemt. Vanaf 10 juni is het al raak. Aan aansprekende evenementjes deze zomer geen gebrek.
Momenteel is het een beetje komkommertijd. De Tour de France is uitgeklommen. En het sportloze gaatje richting het feestje in Rio waarmee men een maandje onder de pannen hoopt te zijn , moet overbrugd worden.
Buikpijntijd voor de redactie.
Grote sportevenementen regisseren zichzelf.
Maar hoe vul je zo’n live-loze periode?
De emancipatie heeft bij de Publieken op 1 trouwens indrukwekkend toegeslagen. Van 9.30 tot 18.00 zijn het zonder uitzondering vrouwen die ons op sleeptouw nemen. Ghislaine Plag, Willemijn Veenhoven en Suzanne Bosman. Immer opgewekte, goedgebekte vakvrouwen die op niet mis te verstane wijze de indruk wekken dat het allemaal behoorlijk booming is wat ze te bieden hebben.
Absolute smaakmakers in het aanbod van stuitende overkill aan sportieve non-informatie zijn de vaste gasten E-E-E-rben W-W-W-Wennemars en Mart Smeets.
Het gaat werkelijk nergens over.
Zeg ik als sportliefhebber.
Wennemars, de oud-schaatser, een positivo pur sang, mag elke dag stijf van de adrenaline op bezoek bij een Nederlandse Olympiaganger. Zijn enthousiasme is tranentrekkend. Vanmorgen waren de handboogschutters aan de beurt. In sportcentrum Papendal. Nou heb ik helemaal niks met die sport. Maar ik laat me, als er een kilometerslange saaie polderweg onder m’n wielen doorglijdt, graag verrassen. De pijl-en-boog-jongens hebben er een speciale, op hun topsport toegespitste accommodatie liggen.
Wennemars: -Hoe heet nou zo’n baan?
Antwoord: -De handboogbaan (..)
Kijk, zoiets schiet op.
Wennemars: En wat is nou de bedoeling?
Antwoord: Je hebt een stel pijlen en die probeer je allemaal in het hart van het blazoen te schieten.
Ik ben maar een bakkie gaan doen aan de voet van de Amerongse Berg.

Een uurtje later bleek het ego Mart aangeschoven te zijn bij Suzanne Bosman. Arme Suzanne. Ze is een uiterst vlotte prater die daarnaast ook uitstekend kan improviseren. Het was vechten tegen de bierkaai. De na een glanzende carrière wat uitbollende Mart is al een jaar of vijf aan een eeuwigdurende afscheidstournee bezig. Afscheid nemen is een beetje sterven. Hij kan er geen genoeg van krijgen. En dat zal Suzanne weten. Als Mart spreekt dan zwijgt de presentatrice. En heb, hoe ter zake je vragen ook zijn, niet het hart de oude meester te onderbreken. Hij lult z’n immer fors geëxalteerde sportriedeltje spijkerhard door alles heen.
Volgende week mag hij naar Rio.
Van z’n baas moet hij sokken dragen.
Tegen de muggen, begrijp ik.
Zoiets ongeveer.
Ik heb m’n MP3-speler maar aangezet.
Dire Straits.
M’n gemiddelde schoot omhoog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s