coach

Op de Noordpolderweg die van de Dijkweg achter Muiderberg voert naar Muiden (ook Gooise Meren), kon je vrijdagmiddag wel effe relaxed in het gras gaan zitten. Langs een provisorisch over de weg gespannen touw werden Anna, Klaziena, Maxima (jazeker), Bertha 1,2 en 3 en een stuk of twintig amper vooruit te branden vriendinnen weer richting stal gejaagd. Boer Calis had het er helemaal mee gehad. De aangerukte weidecoach gaf het laatste zetje.
Weidecoach?
Een artikel in de Volkskrant hielp me uit de droom.
De affiniteit van de koebeesten met de melkrobot wint het vandaag de dag glansrijk van de sappige weide.

Coaches zijn de ingenieurs van onze ziel. Vroeger toonde je karakter en trots als je de hulp van therapeuten en maatschappelijk werkers afwees. Je wilde je eigen boontjes doppen. Tegenwoordig ben je niet goed snik als je niet minimaal één keer per twee weken gedurende anderhalf uur bij iemand leegloopt over je werk, je privé-leven en jezelf. Zijn we zo gestoord geworden dat we een hele bedrijfstak aan zielzorg nodig hebben om de volgende dag te halen? Het heeft er alle schijn van. Het zoveelste speeltje van een verwende generatie die maar blijft weigeren volwassen te worden en zich druk maakt om non-issues. Kun je niet met je personeel omgaan, doen ze niet wat je zegt, wordt er gekonkeld en gevochten in je team? LAAT JE COACHEN.
De verpampering van ons leven.
Ongekende mogelijkheden geeft het wel.

Je kunt natuurlijk als wijkcoach op de Keverdijk je stinkende best gaan doen om in sommige straten de kids op een beetje christelijke tijd  richting de klamme lappen te begeleiden. Er is dringend behoefte aan een verkeersregelaar/coach die het Pokemongeteisem binnen de vesting Naarden in goede banen leidt.

Wat m’n eigen rol betreft dacht ik eigenlijk meer aan iets in de persoonlijke sfeer. In de slaapkamer van de buren aan beide kanten is het al een respectabel aantal jaren verdacht stil. En dat terwijl er in betere tijden toch een fikse punt op werd gezet. Het zijn kloeke veertigers dus je kunt toch verwachten dat de orgaskraan nog flink open gedraaid kan worden. Te druk druk druk met het werk?  Is Netflix de grote boosdoener? Wordt de spetterende erotiek buiten de deur gezocht? Ik weet het niet. Maar maak me ernstig zorgen.
Daar zou ik als gelouterde ervaringsdeskundige op non profit basis (ik heb de centjes niet nodig) wel eens in willen duiken met m’n spirituele prietpraat. Ik wil wel eens aan de slag met die rechter hersenhelft van ze. Zodat het op de met rasse schreden naderende buurtbarbecue eindelijk weer eens ergens over gaat.

Advertenties
reacties
  1. En wat denk je van een jeu de boule coach, gaan we nog beter spelen.

  2. Curso Tiaras a fim de que Bebê é online, e você poderá avistar
    e também rever as aulas aí igual com sua casa, quantas vezes quiser, em vídeos desde subida qualidade. https://www.evernote.com/shard/s624/sh/faefa98b-e444-4b88-b8de-253adc456a38/a0a6ce009033be350a34411d9dadf437

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s