Amok in de St Annastraat

Geplaatst: 27 juli 2016 in actualiteit, amok, crisis, financiën, geluk, Gooise Meren, humor, Naarden, overheid, politiek, zorg, zuinigheid

20160726_100545.jpg

Het gaat weliswaar niet om baardige extremistische moslimtypjes met bomgordels die zichzelf  opblazen in mensenmassa’s. Er worden geen kelen doorgesneden. Maar op microniveau kunnen we er in Naarden Vesting ook wel wat van.
De ooit zo vreedzame St. Annastraat kent sinds enige tijd z’n eigen opgefokte ongenoegen.
De parkeermafia.
Zo ongeveer ieder pandje heeft natuurlijk de eigen Heilige Koe voor de deur staan.
Het past allemaal precies. Al zal de vulliswagen van de dinsdag daar, evenals in de Tyfusstraat z’n eigen ideeën over hebben.
Tussen sommige pandjes voert een al of niet gedeeld steegje naar de straat. En het is natuurlijk prettig als je die zonder al te overmatige inspanning weet te bereiken.
Geen probleem tot zo ver. Iedereen tevreden.
Een enkeling heeft die uitgang aan de straatkant gemarkeerd met witte strepen.
Eigen huisvlijt vermoedelijk.  Gebaseerd op zogenaamde ‘verworven rechten’. Want een wettelijke basis zal er amper voor te vinden zijn.
Wel makkelijk die strepen. Met inparkeren. Je kunt de draai maken, waarna het geannexeerde eigen stukje straat voor de steeg weer helemaal vrij is voor de fiets, de buggy of wat er verder aan geavanceerd privévervoer richting steeg geloodst moet worden.
Maar in een woning, waarvan de voordeur nota bene  aan de Turfpoortstraat ligt, is het sinds enige tijd wat problematischer gesteld met de tevredenheid. Onlangs werd een bewoner, voor werk in het buitenland, gebeld door een opgewonden buurtgenoot. ‘De politie staat voor de deur,  je bumper hangt tien centimeter over de streep.’
Die bekeuring ging met de nodige overredingskracht nog wel van tafel. Maar daarna raakte de inlijvingsdrang in een onverkwikkelijke stroomversnelling. Gesanctioneerd door de op dit terrein kennelijk nogal daadkrachtige gemeente Gooise Meren die er een batterij technisch personeel op uit stuurde om er een feestelijk bouwwerkje van te maken. Twee hardhouten paaltjes markeren het niemandsland, waardoor er zo’n drie meter aan indraairuimte naar de gallemiezen is. En als slagroom op de taart werd er een tegel  in de straat geknutseld die een tragiek suggereert die iedere relatie met de werkelijkheid moet ontberen. Buuf is weliswaar niet meer de jongste maar nog uitstekend ter been. Zelfs een rollator lonkt in de verste verte nog niet aan de horizon. Je wilt niet wroeten in het verborgen verdriet van een ander. Maar ook de empathie kent haar grenzen.
Die fuckzooi moet er uit. En wel zo snel mogelijk
Effe bellen met die gemeente natuurlijk.
Hoeveel manuren zouden er in zo’n klusje zitten?
Zo komen we natuurlijk never van die financiële tekorten af.

NASCHRIFT
Hoe snel kan het gaan? Het lijkt Overtoom wel. Deze bijdrage stond nog geen 5 minuten online of ik werd gebeld of ik effe wilde komen kijken…….

IMG-20160727-WA0000

Advertenties
reacties
  1. Loek jansen schreef:

    Hilariteit ten top en weer mooi geschreven Frans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s