Nieuwe afbeelding (2)De natie is communicatief en spiritueel gezien behoorlijk in verwarring. De social media blijken niet in staat het gapende gat te vullen dat de verdwenen dorpspomp achter liet. Ik doe het m’n hele leven al met een stuk of vier, vijf goeie vrienden. Maar zelfs met een paar honderd driftig likende Facebookvrienden kom je tegenwoordig bij nader inzien geen steek verder. Voor een uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt, kon je onlangs in Naarden  terecht bij een heuse ‘geluksroute’. Als je de foto van de mantra’s prevelende zweefmeisjes op hun yoga-matjes op de vestingwallen ziet die zich, bevrijd van hun materiële toestand,  suf mediteren op weg naar hun spirituele existentie, bekruipt je ter plekke het ware Zwitserlevengevoel.
We hebben wat gemist.
Maar er is meer.
Het evenementje is nog maar koud gewassen en gestreken of in Naarder Nieuws van 6 juli staat een ander clubje al weer in de startblokken te trappelen om ons liefdevol aan de hand te nemen naar ongekende verten.
TedTEDx, een podium voor iedereen met inspirerende ideeën.
Het kernprojectteam is er helemaal klaar voor.
Nu wij nog.
Likkebaardend stort je je op het artikel. Om je je na circa 200 woorden vertwijfeld af te vragen: Waar gaat dit in godesnaam over? Een in een blauw kader gevat tekstje helpt je in ieder geval wat de naam betreft uit de droom. Technology, Entertainment en Design.
Naar de X moeten we maar raden.
Het ‘Format’ is ‘The blended community’. De gemixte gemeenschap die doelt op samengaan. Het mengen van inwoners van voormalige kernen tot een nieuwe gemeente: Gooise Meren. De blended levensstijl van lokaal wonen met een bredere blik op de wereld. Sprekers die hun persoonlijke verhaal omzetten in een inspirerend verhaal in TED-stijl.
M’n verwarring wordt er niet echt minder op.
Mengen van inwoners? Klinkt uiterst veelbelovend met een uitdijend AZC Crailo naast de deur. Maar het integreren van onze vluchtelingen zal vermoedelijk niet bovenaan prijken  in het woordenboek  van de vier hagelwitte initiatiefnemers (met onder meer een sales achtergrond). De treurige Sylvana Simons zal er, en voor het eerst terecht, ongetwijfeld bosbrand van in d’r liezen krijgen.
Op 29 oktober gaat het zaakje los.  In de voormalige Studio Concordia in Bussum. Entertainment. De broodnodige versnaperingen worden opgehoest door lokale ondernemers. Henk-Jan Smits (of all people) die z’n dagelijks brood verdient als communicatiestrateeg en bedrijven adviseert hoe ze hun eigen kracht kunnen vinden en inzetten, praat het programma aan elkaar. Het ontwerpduo Reinier en Carolina houdt een ‘talk’  over het werken aan innovatieve designoplossingen. Absoluut hoogtepunt van het programma, dat nog wel wat hoogstandjes kan gebruiken, gaat ongetwijfeld worden de bijdrage van ene Eric Herber die laat zien wat hij allemaal met z’n springtouw kan.
Nu de sponsors nog.
Mocht je denken dat dit een grap is: niets is minder waar. Ik citeer slechts uit het geneuzel van het kernprojectteam.

Nieuwe afbeelding (1)In dezelfde krant, op de gemeentepagina, is de buurtsportcoach op zoek naar beweegmaatjes in Naarden. Beweegmaatjes, een spiksplinternieuw jeukwoord, moeten bejaarden en vergelijkbare nooddruftigen over de drempel van het bewegen trekken. Bewegen schijnt gezond te zijn.
Ik ga als beweegmaatje m’n jeu de boules clubje in de blended community Naarden Vesting maar ’s opporren met een fikse talk en m’n frisse, inspirerende ideeën. Een toernooitje. Een format  van heb ik jou daar. Ik zorg zelf voor de versnaperingen. En mochten de Vestingballen snakken naar wat entertainment in de marge, dan ben ik gaarne bereid om ze te laten zien welke kunstjes ik allemaal met een springtouw kan.

Over verbinden hoeft niemand mij iets wijs te maken.

 

Advertenties
reacties
 1. Marcia schreef:

  Ele ao contrário promove algo progresso da energia psíquica, fazendo através
  de que primata sinta extra mercê desde prender relações sexuais e
  também, à medida que ele age sem tardar na alíquota a movimento lascivo masculina, ele regula e faz junto que pessoa negativa
  tenha alguma coisa ejaculação extemporâneo. http://posterbd.com/author/linniebisso/

 2. Acompanhantes: 3 nas categorias Superior/Luxo, 4 na categoria Suíte Jardim e também
  5 nas categorias Suíte Mar / Suíte Executiva. http://www.divanem.net/member.php?u=16330

 3. Outra vez, compelido por integrar e também coadjuvar a
  este lugar junto a gente, Thiago! https://innocentjosh.wordpress.com/2016/06/28/ahide-victory-with-lyrics/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s