Steun de gemeente en neem een kat

Geplaatst: 23 juni 2016 in actualiteit, financiën, Gooise Meren, inspraak, media, Naarden, Naarder Nieuws, overheid, politiek, zorg

bewonerspanel

Het wordt nog een hele toer om de centjes van de gemeente een beetje op orde te krijgen. Dat geldverslindende, onbegrijpelijke opknapbeurtje van het Naardense stadskantoor vlak voor het sluiten van de markt ligt nog vers in ons geheugen. Als het zaakje verkocht wordt, zal de slopershamer er ongetwijfeld fors door heen gaan. Je reinste kapitaalvernietiging dus. En om iedereen aan de Brinklaan een beetje comfortabel achter z’n laptopje te krijgen, gooien we er daar ook nog ’s de nodige miljoenen tegenaan. Vorig jaar om deze tijd kopten de lokale media nog: ‘Geen harde financiële tegenvallers Gooise Meren’. De ware feiten liggen intussen een tikkie anders. De broekriem moet aangetrokken.
Er dient een miljoen extra opgehoest worden.
Waar we het in ieder geval over eens zijn: de gemeente blijft met z’n tengels van de zorg af. Maar de briljante alternatieve ‘leuke ideeën’ zijn niet meer dan ‘klein bier’. Trouwlustigen gaan voor een huwelijksvoltrekking 140 euri meer neertikken. Dat zal de trek er wel uit halen. En de invoering van de ‘kattenbelasting’ (..) zal ook weinig zoden aan de dijk zetten.
Van het poenige Bussumse villawijkje Het Spiegel valt intussen weinig heil te verwachten. Daar zijn ze mordicus tegen iedere verhoging van de belastingen.

Advertenties
reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s