Ik kan er geen ruk mee (2)

Geplaatst: 27 mei 2016 in actualiteit, crisis, cultuur, fotografie, Gooise Meren, inspraak, media, Naarden, Naarder Nieuws, nostalgie, overheid, politiek, zorg

burgemeester

Geen idee wat de Naarders en het overige voetvolk uit de Gooise Meren ingetikt hebben bij het povere profielschetsje dat we in maart mochten invullen. Welgemoed gaat het feestcomité echter verder. Want die spiksplinternieuwe ambtsketen zal hangen.
Voor zes jaar.
We weten inmiddels al iets meer.
Als we het Naarder Nieuws van 25 mei mogen geloven, zijn we met z’n allen vooral op zoek naar een burgemeester die een voortrekkersrol gaat vervullen.
Je bedenkt ’t niet.
Een aanvoerder die een vliegende start gaat maken. Een boegbeeld. Een aanjager. Een mensenmens. En, Bussum lijkt waarachtig z’n lesje geleerd te hebben: betrouwbaar en onkreukbaar.
Het suggestieve fotootje in ons plaatselijke sufferdje heeft na de verschijning in iedere geval bij feministisch Naarden voor de nodige beroering gezorgd. Want wat je er ook van vindt: sekse-neutraal kun je het plaatje in ieder geval amper noemen. En dat doet pijn bij de kraaien die wat betreft prima functionerende vrouwelijke burgemeesters de nodige expertise in huis hebben.
Kwam het illustere ideetje voor de bijgaande illustratie uit de koker van de gemeenteraad of is het een briljante ingeving van de opmaakfunctionaris bij de krant?
Mooi pak trouwens.
En die al even suggestieve rooie stropdas, zou je op prachtige ideeën kunnen brengen.
Maar verrek, dat plaatje kennen we toch?
Als trouwe lezer maar even een duikje genomen in de archieven van Enter Media. En dan wordt duidelijk in welke richting we het dienen te zoeken. We waren hem bijna vergeten maar daar duikt ie toch weer op.
Gekke Henkie dus.
De arrogante Bussumse sjoemelburgemeester die, gedekt door provinciecommissaris Remkes, nog leuk weg gekomen is met het rapport van de hoog gestudeerde Marcel Pheijffer. Een soort Commisie Oosting dus, die er ook niet uit komt als het om onder het tapijt gemoffelde telefoontapjes en weggeraakte bonnetjes gaat. Leve de doofpot.
‘Karaktermoord’, jeremieerde z’n hondstrouwe fanclubje in de Bussumse Raad over het waarachtig niet op drijfzand gebouwde onderzoek van Hart voor Bussum en de GOP.
Maar voor de ware karaktermoord heb je toch op z’n minst een karakter nodig (..).
Toch een soort van Henkie dus? Godbewaarme.

burgemeester 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s