Amazing stroopwafel Herman

Geplaatst: 24 april 2016 in actualiteit, BN-er, consument, foeballuh, gelezen, Gooise Meren, kunst, persoonlijk, reclame, theater, zorg

CdgDKclWoAA-cn-Van top tot teen getattoode foeballers met hun debiele kapseltjes en veelkleurige, geile schoentjes hebben hun dingetjes prima op orde. De zaakwaarnemers en mediatrainers begeleiden zich het schompes om de omhoog gevallen sneuneuzen naar hun miljoenencontracten bij de Europese multinationals te pamperen Allemaal op hun dertigste de schaapjes op het droge. En haal het niet in je hersens om hun vet geld opleverende beeltenis te gebruiken voor eigen gewin. Je krijgt Vrouwe Justitia onverbiddelijk over je heen.
Portretrecht.
In de schappen van onze Naardense Appie trof ik gisteren tot m’n verbijstering het grijnzende gelaat aan van de man die ik ongeveer als laatste verwachtte tussen de Wesleys, de Daleys en de Memphissen.
Op de stroopkoekjes van Punselie.
De Bussumse emeritus hoogleraar Herman en stroperigheid zijn amper te associëren grootheden. Tijdens m’n studie Nederlands ontraadselde hij voor mij op onnavolgbare wijze de literatuur van de Middeleeuwen. Zijn colleges waren pure theaterstukjes die nog immer kraakhelder op m’n netvlies staan. En als er een simpel itempje is dat ook maar enigszins gelinkt zou kunnen worden aan ons nationale volksgevoel dan mag hij daarover in DWDD met een adhd-achtige toewijding los gaan. En zie die verbale tsunami dan maar eens te stoppen.
De stroopkoekjes komen uit Gouda, sinds 1872 de bakermat voor dat soort versnaperingen. Gouda beschikt ook over een museum waar momenteel een Erasmus expositie loopt. Erasmus en Herman? Dat zal het zijn.
Privé kom ik de pretprofessor regelmatig tegen.
Op die verjaardag volgende week heeft hij wat mij betreft wel wat uit te leggen.

Advertenties
reacties
  1. maadtje schreef:

    Pretprofessor, is dat niet wat erg overdreven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s