Kom op satirici, verzin eens wat leuks !!

Geplaatst: 22 april 2016 in actualiteit, beledigen, kunst, persoonlijk, politiek, taal, televisie, ultra rechts geluid, zorg

geitenneuker
Al een week lang voel ik me als satiricus (?) uiterst onbehaaglijk bij het brevet van onvermogen, afgeleverd door een zelfgenoegzame collega-grappenmaker bij onze oosterburen en humoristen van eigen bodem. Povere pogingen om de ‘bevriende’ megalomane Turkse dictator met neo-fascistische trekjes te kielhalen. Dat zulke weerzinwekkende typjes er om vragen belachelijk gemaakt te worden, is evident.Vanwege het kersverse vluchtelingendealtje tussen Turkije en de EU dienen we onze persvrijheid en vrijheid van meningsuiting maar ondergeschikt te maken aan onze ‘vriendschap’ met Erdogan. Kom op zeg!
Het treurige broddelwerkje uit de satirische kleuterafdeling van Jan Böhmermann en Hans Teeuwen nog maar ’s een paar keer van stal gehaald. Echt vrolijk wordt een mens er niet van. Want als je niet verder komt dan wat gemakkelijke anaal en seksueel getinte toespelingen, wordt het al gauw een armoedig allegaartje. Hoe saai, voorspelbaar en niveauloos wil je het hebben?
Satire dient leuk te zijn. Een besmuikte glimlach bij zorgvuldig geregisseerde dubbele bodems en omkeringen is in ieder geval toch wel het minste. Niets daarvan. Hoe platter hoe leuker, lijkt het in deze hele discussie te winnen van de subtiliteit.Plat is in.Ook in de strijd om de nominatie voor het presidentschap van de VS neemt men elkaar qua genitaliën graag de maat. Charlie Hebdo, een zieltogend periodiekje dat een paar jaar geleden op het schild gehesen werd na de dramatische aanslag in Parijs, maakte er ook al regelmatig een potje van. We waren uit solidariteit allemaal bereid om een tijdje symbolisch mee te liften op de algehele golf van verontwaardiging. Je suis Charlie. Als onze diep gekoesterde westerse vrijheid van meningsuiting op het spel staat, willen we de barricaden wel op. En terecht.
Een andere Charlie, Charly Chaplin, schoof in deze dagen een paar keer voorbij met z’n Great Dictator
Klasse!
Met weemoed denk ik terug aan de zondagavonden waarop Koot en Bie er ontelbare malen in slaagden op subtiele wijze de satirische vinger op soms etterende wonden te leggen. Ze zouden dit varkentje ongetwijfeld gewassen en schoren hebben. Op niveau.
Noem me maar een moraliserende nostalgische ouwe lul, die de tijdgeest niet meer kan bijbenen.
Het zal me aan m’n reet roesten.
Beledigen puur om het beledigen heeft iets armoedigs.
Teeuwen heeft, na ‘Betarix in haar kont geneukt te hebben’ nog een pijpbeurtje te goed van Erdogan.
Hij gaat z’n gang maar. Zo snel mogelijk op het vliegtuig naar Ankara, zou ik zeggen.

Anders Fogh Rasmussen

Tot slot Geert nog even.
Hij zou het wel vreselijk graag willen maar een staatshoofd is hij vooralsnog niet. Laat staan een bevriend staatshoofd. En hoewel hij allesbehalve een satiricus is (zelfs geen nep-satiricus) weet hij van wanten als het gaat om beledigen. Zet hele bevolkingsgroepen weg als inferieur.
Ligt dan ook regelmatig onder vuur. De ‘koning van de onderbuik’ maakt het er ook wel naar met dat uiterst bedenkelijke gedachtegoed met neo-fascistische trekjes.
Het kunstwerkje van Mathijs Hendrix houdt me al jaren scherp.
Geen geit, dark rooms en gretige jongensgrotjes te ontwaren.
Subtiel?
Jij mag het zeggen.

Advertenties
reacties
  1. Beus schreef:

    Freud zou Teeuwen als anaal gefixeerd benoemd hebben.

  2. maadtje schreef:

    Helemaal eens, zeker wat Teeuwen betreft. Ben altijd een groot fan van hem geweest maar dit ging zelfs mij te ver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s