Stoffig

Geplaatst: 20 april 2016 in actualiteit, crisis, Gooise Meren, Jeu de Boules, Naarden, zorg
Nieuwe afbeelding (7)

dynamiek aan de Ceintuurbaan

Het Naarder Nieuws maakt er deze week een Themanummer Jeu de Boules van. De zandbak aan de Beatrixhof waar de jongste generatie geacht werd z’n zandkastelen en taartjes te fabriceren, is verworden tot een immens populaire centrale kattenbak. Dan in godsnaam maar een jeu de boules baan. Een gemêleerd gezelschap werd opgetrommeld voor een prachtig plaatje in de krant. Men is er blij mee. En terecht.
Stukken ernstiger is het gesteld met de bloedbroeders en -zusters aan de Bussumse Ceintuurbaan. Twee jaar geleden nog kruiste dat ietwat belegen clubje achter onze Grote Kerk de degens met de Naardense Vestingballen. Al na een uurtje dropen ze teleurgesteld af. Hadden verwacht een dag lang door ons gepamperd te worden met Naardense koffie + gebak. En toen de eigenzinnige vestingbewoners er ook nog eigen regels op na bleken te houden, was het weldra helemaal gedaan met de pret. Die nieuwlichterij was hen iets te veel van het goede. Afmars dus.
Een stoffig gebeuren, daar in Bussum. Mocht je evenwel denken dat jeu de boules een ouwelullensport is dan helpt voorzitter Rudy Rutgers ons verrassend uit de droom: ‘We hebben hier leden van 58 tot 90 jaar oud. Maar we staan ook open voor mensen vanaf 55 jaar’.
Waarvan akte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s