Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen vooruit

Geplaatst: 30 maart 2016 in actualiteit, cultuur, Gooise Meren, kleinkunst, literatuur, Muziek, Naarden, onderwijs, taal, theater

Vlag_NUDK.inddAan vrijwilligers van eigen bodem geen gebrek om de vestingstad Naarden op de culturele kaart te zetten. De afgelopen jaren hebben dat ruimschoots bewezen. Theater binnen de Wallen is geen eendagsvlieg. Het Festival Naarden Uit De Kunst gaat dit jaar de tweede editie beleven. Doelstelling: door middel van cultuur een zo breed mogelijke verbinding maken.
Iedereen heeft de eerste aflevering van twee jaar geleden vermoedelijk nog haarscherp op z’n netvlies staan. Een dag lang stond de dichter/schilder Lucebert centraal. Een educatief project met de plaatselijke basisschool, tentoonstellingen, lezingen, een filmvoorstelling, muziek, een gedichtenwinkel, de onthulling van een muurgedicht van Lucebert, beeldend kunstenaars aan het werk en winkeletalages geïnspireerd door het thema Lucebert.
De dag werd afgesloten met een muzikaal omlijst ‘running-dinner’ in een zestal restaurants, waaraan zo’n 250 mensen deelnamen. Een culturele ontmoeting op vele binnen- en buitenlocaties in de prachtige Vesting Naarden. Herkenbaar aan de relaxte sfeer, de professionele organisatie, de vrije toegang en de vele enthousiaste betrokkenen. Een festival voor iedereen die Naarden een warm hart toe draagt.

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei (2 dagen!!) staat Naarden uit de Kunst 2016 geheel in het teken van het ‘erfgoed’ van Annie MG Schmidt. Een uiterst toegankelijk thema dat zich straks ongetwijfeld mag verheugen in massale belangstelling. Het tweedaagse festival wordt neergezet door een team van vrijwilligers uit verschillende disciplines die hun individuele kwaliteiten inzetten om gezamenlijk tot een mooi programma te komen. De voorbereidingen verkeren in het stadium van afronding en bladerend door het draaiboek raak je diep onder de indruk van het enorm gevarieerde aanbod (inclusief wederom het razend populaire running dinner ter afsluiting) dat ons te wachten staat. De nadere details van deze succesformule volgen in de weken voor het mega-event.
Noteer maar vast die 21 en 22 mei.
Het wordt een ware stormloop op Naarden Vesting!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s