Loes en de Wonderbus uit Weesp

Geplaatst: 29 maart 2016 in afscheid, consument, gezondheid, Naarden, persoonlijk, zorg

20160329_151833

Ooit pikte Vriendin haar op tijdens een vakantie op het Griekse eiland Corfu. Injecties en andere formaliteiten geregeld (het werd aanzienlijk meer dan een zonnig verblijf), en in een bench werd zwerver Molly in het vliegtuig meegenomen naar Nederland.
Het diertje kon zich geen beter tehuis wensen.
Honden hebben, net als de mens, helaas niet het eeuwige leven. Stukken korter ook. En het afscheid na een ware prachttijd, vorig jaar, viel zwaar.
Vriendin ontroostbaar.
Langzamerhand groeide ze er weer naar toe. En dan ook meteen maar ongeveer alle asiels van Nederland geraadpleegd. Want Vriendin gaat altijd voor de dak- en thuislozen. Maar een vergelijkbaar exemplaar zat er niet in. Via een intens meelevende buurvrouw werd ze op het spoor gezet van een bonafide organisatie in Ridderkerk die zwerfdieren uit Roemenië naar Nederland haalt en via Marktplaats, waar je dus aanzienlijk meer dan tweedehands spullen kunt scoren, een tehuis zoekt.
Zaterdag arriveerde Loes.
Vriendin’s moeder zaliger heette Loes.
De foto op Marktplaats en een partij intuïtie alleen al waren ruimschoots voldoende voor de ‘reservering’. Maar een zeker risico ligt uiteraard altijd op de loer.
Niks risico.
De intuïtie was zoals gewoonlijk weer de soevereine winnaar. Dus op zaterdagmiddag sprong de (zwaar vervuilde – drie dagen in een vrachtwagen-) Roemeense in de liefdevolle armen van de kersverse bazin, gesecondeerd door een meegereisd comité van ontvangst.
Tranen.
Wel een tikkie groter dan gedacht, maar dat kon de pret absoluut niet drukken. Buurvrouw wist wel een Dog Wash bij de Maxis in Muiden. En tien minuten voor sluitingstijd kon Loes nog net door de wasstraat geduwd worden om de ergste ellende weg te spoelen.
Maar er was natuurlijk nog wel wat meer te fatsoeneren.
Buurvrouw maakte haar drieluik compleet. In Weesp (geen Gooise Meren) wist zij van het bestaan van Barbara’s Mobiele Hondenspa die met een eigen, speciaal ingerichte wonderbus naar je toekomt voor een volledige behandeling op maat.
Vandaag om half drie reed Barbara voor. En laat die maar schuiven.
Knippen, scheren, wassen en watergolven. Het ging allemaal in één moeite door.
Loes is helemaal klaar voor een topverblijf in Naarden.
Zo’n bus bedenk je niet !

Advertenties
reacties
  1. Joop Smeets schreef:

    Mooi verhaal!
    Wat jammer dat we Roemeense LOES niet op een foto zien. Komt misschien nog als ze opgedroogd is?
    Joop boot.

  2. Zo blij om dit te lezen Frans en wat was het een avontuur met mijn lieve buren. Erg bijzonder om hier een rol in te mogen spelen en zo’n lieve hond als Loes een heel fijn nieuw huis te geven. Een gebeurtenis om niet meer te vergeten ook mede dankzij dit mooie verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s