Kleurenblind

Geplaatst: 28 maart 2016 in cultuur, emancipatie, gezondheid, historie, Naarden, nostalgie, persoonlijk, zorg

20160328_130223

Hoeveel compassie hebben we in Naarden Vesting eigenlijk met onze gehandicapte medemens?
Die is er.
Ontegenzeggelijk.
Op een enkel bescheiden drempeltje na dan. En onze Appie natuurlijk. Nota bene een ‘gemakswinkel’. Daar moet je om te beginnen twee schier onneembare treetjes bedwingen om überhaupt kans te maken op je pleepapier-in-de-aanbieding. En het mateloos populaire, messcherpe bonus-bestek uiteraard. De levensgevaarlijke tools waarmee de motorisch gedepriveerde sowieso al de grootst mogelijke moeite heeft. Eenmaal binnen moet je vooral niet denken dat je als minder valide klant meteen koning bent. Zelfs met je rollator kom je voorlopig niet verder dan de crackers en de diepvries. Want de smalle gangpaden blijven je in hun ontoegankelijkheid sadistisch toelachen. Maar verder rol je je karretje over het algemeen soepeltjes door de plaatselijke middenstand. Niks te klagen dus.
Aan iedereen is trouwens gedacht. Zelfs de kleurenblinde vestingbewoner wordt op z’n wenken bediend. Want mocht die nog gerede twijfels hebben over de gelaatskleur van dit prachtige historische pand op de kop van de Gansoordstraat, dan helpen de teksten op ALLE ZES ramen hem uit de droom.

Advertenties
reacties
 1. Jan Weerdenburg schreef:

  Frans, in 1995 ben ik begonnen meer aandacht te vragen voor invalide- en visueel- vriendelijker openbare wegen in Naarden en de Provincie. Blij dat je het resultaat in Naarden al ziet verbeteren. Provinciaal Is het resultaat te zien aan de vernieuwde nu invalide vriendelijke bushalten en binnen een straal van 20 meter rond deze haltes. Heb van de gemeente Naarden de toezegging gekregen dat alle wegen bij herinrichting nu invalide vriendelijk worden ingericht. Ga Gooise Meren nog benaderen deze afspraak na te komen. Ben in 2015 gestopt met mijn akrie dit te stimuleren en op de uitvoering toe te zien. Het is nu aan de wijkraden er op toe te zien. Jan Weerdenburg.

 2. Ellen de Boer schreef:

  Er wordt helemaal niet gedacht aan mensen met wheelchairs en andere hulp middelen om te kunnen lopen. En het is niet alleen in Naarden. Wij wonen in de States en kwamen over om een boottocht te maken in Nederland. Mijn Moeder die in een rolstoel zat ging met ons mee. Overal waar je kwam moest de rolstoel opgetild worden en ALS je Dan binnen was kwam het op een stop. Tafels en stoelen te dicht op elkaar, winkel said die geen ruimte houden voor wheelchairs, ga zo maar door. Het was erg terleurstellend. Hoop dat dat toch beter gaat worden.

  • Jan Weerdenburg schreef:

   Proces gaat heel moeizaam.
   Nederland is beslist niet invalide vriendelijk. Zelf overheidsgebouwen zijn onvoldoende invalide vriendelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s