Het kastje van Kim

Geplaatst: 19 maart 2016 in actualiteit, boekenweek, consument, gelezen, Naarden

1017641_10154044788303748_5870539377399681083_n

De pronte dame die schuin tegenover mij huist op nummertje 20, waar de redelijk gezapige Beijert om onverklaarbare redenen opeens Beyert heet, heeft de vestingbewoners deze week verrast met een alleraardigst initiatief:
Kim’s Minibieb.
Een aan haar gevel bevestigd, fraai vormgegeven en solide kastje, moet het helemaal gaan maken bij het deel van boekverslindend Naarden dat het een beetje gehad heeft met de e-reader. Mocht je denken dat ze als buuf van de voorzitter van de Naardense ondernemers diens commerciële lesjes driftig ter harte heeft genomen en via een inventief en innoverend ondernemersmodel een gat in de markt aangeboord heeft, niets is minder waar.
Het biebje is GRATIS.
De formule is even simpel als doeltreffend. Je kunt er boeken lenen en ruilen. Maar ook aanleveren. Dat kan een schenking zijn maar als je je eigendom na verloop van tijd weer in je boekenkast wilt terugschuiven, dan haal je de nostalgische ex libris maar van stal. Neem ik tenminste aan. Verder is het natuurlijk de bedoeling dat je, als je leesvoer geknipt en geschoren is, het terug zet.
Een kwestie van vertrouwen dus.
Kom daar maar eens om vandaag de dag.
Het staat weerbestendig achter een glazen deurtje en het slotje open je moeiteloos.
Mocht je gaan voor de harde porno en aanverwante shit, dan zul je er ongetwijfeld van een kouwe kermis thuiskomen. Het aangeboden niveau is zeker niet verkeerd en gevarieerd. Had je het literaire werk van bijvoorbeeld Herman Koch ooit gemist, dan ligt hier je ‘uitgelezen’ kans. En dat allemaal in een tijdsgewricht waarin de treurige, never ending discussie (Kluun) weer op laait over de verplichte boekenlijstjes in het onderwijs.

Kim was trouwens niet de eerste.
Naast de deur van Pijlstraat 8 is al enige tijd in een houten huisje (zonder deurtje) een vergelijkbaar ‘bibliotheekje’ te vinden.
Zelfde formule. Ook gratis.
De inhoudelijke kwaliteit bij Linda kan moeiteloos wedijveren met die van Kim.
Leuk leuk leuk.

20160318_133329

?

Advertenties
reacties
  1. cor3306 schreef:

    ik heb ook wel een stoffige voorraadje maar het is me te ver uit de buurt en in mijn straatje is weinig loopverkeer dat leest, dus naast mijn voordeur is ook geen optie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s