En nu we het toch over kunst hebben…

Geplaatst: 1 maart 2016 in Gooise Meren, kunst, mindfulness, zorg

bouwsels
Wat in ieder geval zonneklaar is: dit object, wat plompverloren neergeflikkerd op de hoek van de Havenstraat en het Achterom in Bussum, kan wel een hogedrukspuitje gebruiken. Even verderop staat nog zoiets.
Gooise Meren, op zoek naar z’n culturele identiteit, googelt zich het schompes naar de achtergronden bij dit soort ornamenten. Van wie is het? En vooral: wat stelt het voor? Niemand kan ze uit de droom helpen. Zelfs bij de Historische Kring Bussum hebben ze geen idee.
Een bescheiden poging tot duiding:
Het moet van een kunstenaar zijn die middels exploratief onderzoek tot vernieuwende oplossingen in de architectuur en stedenbouw wil komen en daarmee een bijdrage wil leveren aan een inspirerende leefomgeving. Daarbij zijn belangrijk een brede oriëntatie en een voorliefde voor alledaagse opgaven die uitdagen om met cultureel relevante oplossingen te komen voor plekken die diverser worden en waar wonen, werken, leren, winkelen en verblijven steeds meer samenvloeien. Een geëngageerd experiment, voor verantwoordelijkheid, empathie en idealisme, voor pionierschap, bravoure en een gezonde dosis pragmatisch bewustzijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s