Môge Hans

Geplaatst: 19 februari 2016 in actualiteit, politiek, televisie

4d46725481de8-goedemorgen-nederland-720928

Het Telegraaf-dingetje Goedemorgen Nederland lag vanmorgen weer aardig op stoom. Summum van totale nietszeggendheid, gepresenteerd door een paar hittepetitjes wier enige verdienste ligt in het feit dat ze de teksten van de autocue een beetje vlotjes kunnen oplepelen. Het is mijn muzikaal behang bij het verorberen van m’n ochtendblad. Met koffie. Hoogtepunt is immer de GBJ Hilterman van het weer en verkeer. Ene Robert. Tegenwoordig met kek snorretje. Voor hem leg ik met genoegen de krant een momentje terzijde. De bevlogenheid bij zijn splijtende file-analyses die dagelijks ongemeen de diepte in gaan, is hartverwarmend.
En ook de opgetrommelde gasten zijn bijna zonder uitzondering favorieten van de Wakkere Krant. Dus zo voorspelbaar als de neten. Dat is nog ’s heerlijk wakker worden !
Vanmorgen mocht ene Van Baalen weer ’s meekakelen. Hans dus. Je zou hem graag z’n jeugdzondes vergeven. Maar zo lang hij bij hoog en bij laag blijft volhouden dat het reuze meeviel met zijn lidmaatschap ooit van dat ultrarechtse Leidse studentenclubje Pro Patria (inclusief Hitlergroet), mag je ons collectieve geheugen van tijd tot tijd wel ’s opfrissen. Vind ik. Premier Mark moet met z’n bevlekte partijgenoot in z’n maag gezeten hebben. Vandaar dat ie voorlopig zachtjes afgevoerd is naar de coulissen van het Europarlement waar ie z’n tijd voornamelijk gebruikt om bij te slapen. Hij is er bijna nooit . Maar strijkt wel z’n presentiegeld op. Dat ie regelmatig wat bijkluste als lobbyist voor de auto-industrie werd ‘m niet in dank afgenomen. Daar heeft ie onder grote druk vorig jaar maar van af gezien. En geef hem als Europarlementariër een podiumpje op het Onafhankelijkheidsplein van Kiev en hij kraamt op hoge toon namens ons het soort baarlijke nonsens uit waar je als fatsoenlijke Nederlander met plaatsvervangende schaamte naar zit te kijken.
Maar daar ging het vanmorgen allemaal niet over.
Die Hans dus.
Ik blijf die tv ’s morgens aanzetten.
Brutale mannen zat.
Want wie weet, schuift volgende week Louk Hermans aan (een uitstekend bestuurder, volgens Mark). De Limburgse Raspoetin Jos van Rey. De 50-Plusser Henk Krol (‘met mijn bonnetjes en de pensioenbijdragen bij de homokrant was niks mis’). Of komt de gesjeesde Bussumse burgervader Heijman alles nog eens haarfijn uitleggen.
Of nog erger.
En die gasten zou ik voor geen goud willen missen.
Niks meer aan doen staatssecretaris Sander.
Dit soort amusement ga je ons bij de Publieken toch niet afnemen?

Advertenties
reacties
  1. maadtje schreef:

    Heerlijk moet dat zijn om je zo vroeg ’s morgens al te kunnen ergeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s