HOE maakt niet uit, ALS het maar gebeurt

Geplaatst: 5 februari 2016 in actualiteit, Gooise Meren, Naarden, overheid, persoonlijk, poltiek, zorg

ca9ff986-cb29-4792-ac2a-3b3bab17645f_thumb840Dagelijks zie ik ze achter m’n huis een keer of wat in een onafzienbare rij hun euforische Bello’s en Fikkies de wallen opsleuren. Mijn buurtgenoten die onze historische verdedigingswerken unaniem hebben uitverkoren tot het ideale schijtparadijs. Baasjes die, als ze om de tien meter moeten stoppen, de lege blik van hun huisdier tijdens het klaren van het klusje lijken te imiteren.
Of de wettelijk verplichte strontzakjes en schepjes tot de basisuitrusting behoren? Ik heb er m’n twijfels over. De natuur heeft gegeven en zal kennelijk ook weer moeten nemen. Trouwens: tast zo’n eigenaar met een schepje niet in diepste wezen de gezagsverhouding tussen mens en dier aan?
Hondenpoep, al sinds jaar en dag ergernis nummertje 1 voor ouders met kinderwagens
De overlast is in het laatste decennium behoorlijk ingedamd.
En terecht.
Het is al weer een paar jaar geleden dat we zo’n dampende jongen die pal voor de deur van een kennis op de Peperstraat geparkeerd werd, bij wijze van dank prompt met vereende krachten door de brievenbus van het bazinnetje lieten zakken. Voor haar te hopen dat er een plavuizen vloertje achter lag. Met een kortharig kokosmatje moet de ellende niet te overzien zijn geweest.
Ons aller Jelle, die z’n zorgvuldig opgebouwde imago van dienstklopper de laatste jaren een wat menselijke aanzien lijkt te hebben gegeven, deelde hier en daar pro forma wat bonnetjes uit. Een van z’n slachtoffers was de Klokkenluider van de Grote Kerk. Dat de moedjahied van de Naardense terrassenoorlog een paar keer fors de knip heeft moeten trekken, heeft menigeen gniffelend van leedvermaak genoteerd. Zo is er in ieder geval nog wat terugverdiend van de tonnen die zijn treurige, vergeefse procesjes ons als Naardense gemeenschap hebben gekost.
Toch valt er incidenteel nog wel ’s wat te ergeren.
Als ik ’s zomers m’n kano achter de Utrechtse Poort te water wil laten, gaat de meeste energie niet zitten in het klaren van dat technisch gezien bepaald niet kinderachtige klusje. Het omzeilen van de ruim aanwezige stront ter plaatse is een ware bezoeking. Niets erger dan een kanotochtje over de vestinggrachten waarbij je je na tien minuten realiseert dat de penetrante geur van de bagger die zich in het profiel van je sportschoenen genesteld heeft nog zeker een uur met je mee zal peddelen.
Dat reguliere stront ruimen is voor de niet-ingewijde trouwens een hele hijs. Voor Vriendin liet ik vorig jaar wel eens de hond uit. Rond het Naardense Meertje van Vlek. Met het ruimen van m’n eigen fecaliën zou ik al de grootst mogelijke moeite hebben. De rillingen lopen me met terugwerkende kracht over m’n rug bij de herinnering aan het in een strontzak vatten van die ongein.
In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van onze Gooise Meren is er wat betreft die hondenpoep een versoepelde aanpassing gemaakt. HOE de hondenpoep opgeruimd wordt, maakt niet uit, ALS het maar gebeurt.
Het gaat waarachtig nog een gezellige boel worden in de Gooise Meren.

download

Advertenties
reacties
  1. Anoniem schreef:

    Je hebt er geen scheit aan merk ik! Mooi geobserveerd, die blik in de ogen van beest en baas op het moment supreme. Niet anoniem maar gerritje m

  2. maadtje schreef:

    Geestig stuk Mut. Initiatief-neemster van het stront scheppen was ons aller Maud. Heel goed maar niet als je ’s nachts om 1 uur met je plastic zakkie die handel aan het zoeken bent en het niet kan vinden.En dan blijkt dat je er met je vrolijke laarzen midden in staat.

  3. maadtje schreef:

    A propos? Je hebt dat prikkertje toch niet meer gebruikt om je dagelijkse stukjes leverworst te nuttigen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s