Er moet meer gefuseerd worden

Geplaatst: 28 januari 2016 in actualiteit, afscheid, column, consument, Facebook, gelezen, Gooise Meren, historie, media, Naarden, nostalgie, persoonlijk, reclame, zorg

fusie-puzzel-cb

Laten we vooral duidelijk zijn: Naarden is springlevend. Daar worden dagelijks de tastbare bewijzen van geleverd. Een bonte optocht Naardense kraaien schrijft zich het schompes om ons de rijke historie van onze Vestingstad in te peperen. De Omroeper (Stichting Vijverberg) van Henk Schaftenaar is al sinds mensenheugenis een autoriteit als het gaat om ons roemruchte verleden. Maar sinds een aantal plaatselijke scribenten en amateurverzamelaars van oude ansichten Facebook ontdekt heeft, valt er op dat sociale medium met de regelmaat van de klok een verrassende voorraad historisch materiaal te bewonderen.
Ik lees het vaak met veel genoegen.
Vooral de (besloten ?) Facebookgroep Naardenezen maakt er werk van. Frans en Pim de Gooijer, André Leijenhorst, Herman Blüm, Nico Koppel, No Jansen, Martin Edens, Frits Klijnstra, Marijke Udo en vele anderen weten de stemming er wel in te houden. En er is ook beslist ruimte voor ander Naardens wel en wee.
Inwoners van Naarden Vesting is ook zo’n groep.
Leidde een ietwat zieltogend bestaan maar sinds onze chroniqueurs ook daar hun materiaal massaal uploaden, raakt het fletse er aardig van af. Beide groepen gaan echter langzamerhand wel verdacht veel op elkaar lijken. Wellicht tijd voor een fusie? Een samengaan dat in ieder geval stukken realistischer lijkt dan het monstrum Gooise Meren dat ons van hogerhand door de strot werd geperst en waar we nog maar bar moeilijk aan kunnen wennen.
Over Gooise Meren gesproken, ook daar is inmiddels een vergelijkbare Facebookgroep voor in het leven geroepen. Natte dromen krijgt een mens er vooralsnog niet van.
Niets eens zozeer vanwege het feit dat het een nogal Muiden-georiënteerd projectje is. Dat zal vermoedelijk wel bijtrekken. De vraag is echter of het een site is waar de verschillende bloedgroepen zich mee kunnen identificeren. Want, laten we eerlijk zijn, zonder nou meteen voor een zure chauvinist versleten te willen worden, de kracht van een groep als Naardenezen zit ‘m toch in het genot van de exclusiviteit van onze couleur locale?
Ik zie, pak ‘m beet, onze André Leijenhorst zich nog niet zo een twee drie storten op een fenomeen als ‘de menopauze van de regenworm in de krochten van het laat negentiende-eeuwse Muiderslot‘.
Daarnaast lijkt het een nogal commercieel clubje.
Tachtig procent van de site wordt gevuld door de plaatselijke middenstand. Helemaal geen bezwaar tegen zo’n incidentele noodkreet. Maar ik zit binnen onze wallen bepaald niet te wachten op de aanhoudende oprispingen van een Muidense vers- of bloemenwinkel, de horeca of een personal coach aan de Vecht. En al helemaal niet op een ontharingsbehandeling of interieuradvies tien kilometer verderop.
Dat hebben we hier allemaal zelf in huis.

Advertenties
reacties
  1. maadtje schreef:

    De menopauze van de regenworm, waar heb ik dat meer gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s