Puzzel van de Week

Geplaatst: 27 januari 2016 in actualiteit, Gooise Meren, Naarden, overheid, persoonlijk, zorg

crypto

Van Wim Kan (God hebbe zijn ziel) is de onsterfelijke oneliner ‘We hebben tegenwoordig maar twee problemen: Hoe vermager ik? en Waar laat ik m’n auto?
Na het parelketting-evenement ‘La Table’ hebben, tot onuitsprekelijk genoegen van de omwonenden, de zigeuners van de Kunst & Antiek voor hun mega-evenement hun tenten al weer opgeslagen achter de kerk. Een barre week lang is het tussen de toeleverende standhouders een logistieke strijd op leven en dood om hun bestelwagens strak voor de deur van ons godshuis te krijgen. Met vereende krachten wordt de exquise en soms knap looiige negotie naar binnen gesjouwd waar een weekend lang de beer los mag. En dan mag het spreekwoordelijke traditionele Naardense gezeik over de parkeerproblemen weer losbarsten. De onbegrijpelijke verkeersbordjes waar Naarden het patent op heeft, schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Pikant detail: Als je je heilige koe even parkeert om de tijd te nemen om bovenstaand cryptogram in z’n volle omvang te ontraadselen, smeert Jelle je achter je rug al een bon aan je reet.

Wat minder cryptisch zijn onderstaande borden die in ras tempo geplaatst worden en er geen twijfel over laten bestaan dat ons familiefeestje serieuze vormen begint aan te nemen. Vrienden kies je. Familie, daar kom je niet onderuit.

nieuwbord

Advertenties
reacties
  1. Ben Blaas schreef:

    De vriendjes ervan kunnen gewoon niet wachten met het op een masochistische wijze doordrukken van de naam Gooisemeren. Nog geen maand bestaat de nieuwe gemeente en in alle hoeken en gaten van de omgeving wordt in rap tempo en fanatiek de oude naamgevingen weggepoetst om de bevolking het gevoel te geven dat het bij hun aanwezige valse sentiment maar snel moet worden losgelaten.
    “Ach, straks zijn die Naardenezen het allemaal vergeten die zogenaamde en overdreven liefde voor dat stadje, en zullen ze het wel inzien hoe het allemaal veel beter is geworden door de schaalvergroting”.

  2. maadtje schreef:

    Donderdag is dan toch wel een hele bijzondere dag in Naarden maar dat vond de moeder van Herman Finkers ook al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s