Bram en Loek en de geloofwaardigheid

Geplaatst: 14 januari 2016 in actualiteit, Gooise Meren, overheid, politiek, theater, zorg

mosDat het gisteren exit betekende voor hem was niet eens de grootste verrassing. Van meet af aan was duidelijk dat de man die een half jaar geleden enkel en alleen omdat ie een ‘bekende Nederlander’ was, als politiek leider gekatapulteerd werd in VNL, het dissidente clubje PVV’ers, zich louter en alleen had laten strikken om een nieuw podium te vinden voor z’n nog steeds iets te grote, onwankelbare ego. Die sneue Joram van Klaveren c.s. hebben er nog verrekte lang over gedaan om dat te ontdekken. Maar dat zo’n onbetekenend gezelschapje, dat in de peilingen op 0 zetels staat, in alle serieuze en minder serieuze nieuwsprogramma’s mag opdraven om uit te leggen wat wij allemaal al wisten, is opmerkelijk.
Tussen de regels door viel eveneens te vernemen dat de mediageile strafpleiter van weleer die geschrapt was van het tableau en z’n handen vol heeft aan het aflossen van z’n gigantische schulden, op termijn weer aan de slag kan in z’n oude stiel. Het zal toch niet waar wezen? De woordkunstenaar is intussen samen met Maarten Spanjer ook al het theater ingedoken. Die Amsterdamse schoorsteen moet tenslotte ook een beetje roken.
Een beetje basale bescheidenheid komt in z’n woordenboek niet voor.
De brutalen hebben de halve wereld.
Loek Hermans, de inmiddels afgeserveerde VVD-senator die als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de thuiszorger Meavita mede verantwoordelijk was voor het faillissement, is ook niet te stuiten. Een schuld van 48 miljoen. Veel Abvakabo-leden kwamen op straat te staan. De absolute ‘kampioen bijbaantjes’ had er eerder als bestuursvoorzitter van het COA ook al een potje van gemaakt.
Het gaat allemaal maar door of er niks aan de hand is.
Afgelopen zondag maakte z’n partijgenoot/beschermheer en premier van alle Nederlanders Mark Rutte in Buitenhof met droge ogen nog gewag van een voortreffelijk bestuurder die wat hem net zo makkelijk zo’n klusje als het plaatsvervangend burgemeesterschap van Zutphen had kunnen klaren.
Net op tijd teruggefloten.
Het is me wat met de geloofwaardigheid van de politiek.

Op lokaal niveau ligt er, tenslotte, ook nog wat interessante stuff.
Op 25 januari 2016 (10.30 uur, Rechtbank Zwolle) dient de tuchtprocedure bij de Accountantskamer tegen Prof. Pheijffer. Hart voor Bussum en Gooise Ouderen Partij hebben die procedure aangespannen omdat zij van mening zijn dat Pfeijffer zich in zijn rapport over Heijman o.a. niet heeft gehouden aan gedrags- en beroepsregels voor accountants . Hun jurist, Mr. Anja de Rooy-Kolkman reageert op het verweer van Pheijffer. Zij is verbaasd dat Pheijffer volhardt in een mening die in strijd is met de wet en in strijd met de feiten. Blijkbaar denkt Pheijffer dat de Accountantskamer hem, als zgn. autoriteit, op zijn woord gelooft. Ook gaat zij in de brief uitgebreid in op de ietwat merkwaardige rol van de Commissaris van de Koning Remkes in het dossier-Heijman. De zitting van de Accountantskamer is openbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s