Kan ik in Naarden nog een orgastisch volkstuintje scoren?

Geplaatst: 12 januari 2016 in actualiteit, dood, Gooise Meren, medisch, Naarden, ouder worden, persoonlijk, wetenschap, zorg

 

female orgasm

12 januari
Nu iedereen wel zo’n beetje uitgememoriamd is over de alom betreurde dood van superstar Bowie, wordt de vraag rete-actueel hoe we onze aanwezigheid in het ondermaanse wellicht wat kunnen verlengen. Of het toeval is of niet, er slopen in deze barre dagen tussen de amper aan te slepen necrologieën twee berichtjes door die op z’n minst opmerkelijk te noemen zijn.
‘Iedere dag klaarkomen voorkomt kanker’ en ‘Mensen met een volkstuintje leven langer’.
Dus maar ’s even gegoogeld op de site van onze ecologisch geïnspireerde Volkstuindersvereniging Naarden (VTV).
En inderdaad. Er is nog hoop.
‘Volkstuinieren bevordert de lichamelijke activiteit en heeft een positief effect op de gezondheid en het welzijn van ouderen. Het blijkt dat de volkstuin een bufferend effect heeft op de negatieve gezondheid bij het ouder worden: bij volkstuinders neemt de gezondheid toe met het stijgen van de leeftijd. Dit volgt uit het deze week verschenen Vitamine G-3 onderzoeksprogramma van dr. Agnes van den Berg van Alterra waarin de relatie tussen gezondheid en groen centraal staat.’
En dan dient zich meteen een probleem aan: waar moet ik me als aspirant geriatrisch wonder vervoegen om komend jaar op de Keverdijk de geritualiseerde leukigheid van het oogsten van m’n eigenste piepers en sperziebonen te kunnen praktiseren? In Muiden? Bij de bloedgroep Bussum misschien? Of kan ik daarvoor nog steeds terecht op ons ontmantelde Stadskantoor dat na twaalf dagen Gooise Meren een steeds desolatere indruk maakt?

En ook de orgaskraan moet wijd open.
Nu lijkt het aangeharkte paradijsje van een volkstuin niet de meest voor de hand liggende ambiance om qua ultiem genot tot grote daden te komen. Maar dat kan net zo makkelijk een vooroordeel zijn.
Tenzij je een perkje reserveert voor de champignons, misschien nog beter: de tropische dictyophora-soort. Als je daar als vrouw aan ruikt, kom je tot mooie dingen. Amerikaanse onderzoekers hebben er de werking van getest. Alle zestien vrouwelijke proefpersonen raakten opgewonden bij het ruiken aan de zwam en zes van hen zouden een orgasme hebben gekregen door de geur van de paddenstoel.
Maar misschien moeten we voor het superbe genot gewoon met z’n allen naar de plaatselijke sportschool van Van Hellemond. Want van een ander Amerikaans onderzoek (die yanks weten wel van wanten) is bekend dat een op de tien mannen en vrouwen wel eens een orgasme krijgt tijdens een work-out. http://www.ibtimes.com.au/abdominal-muscle-workout-could-trigger-orgasm-1464805
Er is nog hoop.

Advertenties
reacties
  1. Beus schreef:

    Vandaag kan de necrologie van ‘Rooie Piet’ (Piet Steenkamp) erbij gevoegd worden.
    Hij is 90 jaar geworden. Zou deze intens goedaardige en diepgelovige man een volkstuintje gehad hebben en dagelijks een orgasme gehad hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s