Schorsing

Geplaatst: 5 januari 2016 in actualiteit, afscheid, Gooise Meren, Naarden, nostalgie, persoonlijk, politiek

GM

Een tot op het bot gemotiveerde volger van onze raadsvergaderingen zou ik mezelf in mijn achtendertig Naardense jaren bepaald niet willen noemen. Maar voor zo’n historische als gisteren wilde ik wel in de hoeven komen. Zeker als bij een evenementje als de installatie van de kakelverse Raad Gooise Meren het indrukwekkende decor van onze Grote Kerk wordt gekozen.
Het moet een hele hijs zijn geweest om alle (audio-visuele)techniek een beetje ordentelijk te kunnen laten functioneren in een akoestisch wonder als ons lokale godshuis. Maar dan had je er ook wat voor.
Om 19.00 uur ging het los aan de gedecideerde hand van de tijdelijke (waarnemend) burgermoeder Albertine van Vliet-Kuiper. Ik zweer je: we gaan onze Joyce nog node missen. Onder toeziend oog van een batterij camera’s van onze onvolprezen lokale zender Gooi-TV die alles uit de kast had gehaald om het feestje live in de Gooise huiskamers te brengen.
Die installatie van ons interim-parlement (in 2018 mogen we als kiezers weer aan de bak) met een relatief verheugend grote Naardense inbreng, was onder enorme belangstelling in no time geknipt en geschoren. De kennelijke bloedarmoede bij de glorieuze winnaars van de recente verkiezingen werd nog eens extra geaccentueerd: VVD en D66 vliegen beide een wethouder in uit nota bene het verre Enkhuizen (..).
Overmand door nostalgische gevoelens werd er uitgebreid gefeliciteerd en gezoend. Veel bloemen ook. De plaatselijke sociaaldemocraten leken hun drol (om duistere redenen buitenspel gezet bij de college-onderhandelingen) ogenschijnlijk manmoedig doorgeslikt te hebben. En ook de gelouterde Wil de Vries-Kempes, die vorig jaar even plotseling als onbegrijpelijk van het toneel verdween, en volgens geruchten ook nu weer, nota bene als droomkandidaat van GL,  de dupe werd van het onverkwikkelijke gehannes rond de wethouders-carrousel, liep er behoorlijk monter rond. Waarna het reguliere politieke handwerk, dat nog lang niet iedereen tot in de finesses beheerste, een aanvang kon nemen. Geen vrolijk makende affaire, wat mij betreft. Eindeloze procedurekwesties die om de haverklap leidden tot ellenlange schorsingen. En een collegeakkoord met wel verbluffend veel losse eindjes. Verbeeldden we het ons nou of tekenden zich de eerste contouren reeds af van de machtspolitieke spelletjes waar de Bussumse VVD al jaren het patent op heeft? Na de derde schorsing binnen een half uur had ik het er wel zo’n beetje mee gehad. Ik ruilde m’n nummertje bij de vestiaire in voor m’n jas en stemde een paar straten verderop af op GooiTV. Om daar een kwartier lang tegen een dood scherm aan te kijken: SCHORSING.
Het schiet nog niet erg op met die Gooise Meren.

Advertenties
reacties
  1. Beus schreef:

    Nu heeft Joyce Sylvester nog maar één baantje.
    Hopelijk kan ze nog rondkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s