GOUDEN GREEP LIMES -LIONS

Geplaatst: 1 december 2015 in crisis, Naarden, vluchtelingen, zorg

Over het probleem van de aanhoudende vluchtelingenstroom kun je denken wat je wilt, als een paal boven water staat dat we te doen hebben met een regelrecht menselijk drama voor de betrokkenen. En het laatste wat we in ons welvarende Nederland moeten doen, is er massaal met de rug naar toe gaan staan. Op tal van plaatsen wint de medemenselijkheid het gelukkig met afstand van de scepsis. We hebben op dat terrein waarachtig een reputatie hoog te houden.

LImes Lions

Wie op maandagavond 30 november toevallig langs restaurant Limes in de Cattenhagestraat in Naarden liep, kon z’n ogen amper geloven. Terwijl de storm buiten ongemeen te keer ging, zat het etablissement, normaliter gesloten op deze avond, mudjevol. En bepaald niet met de reguliere gasten die er wel eens een vorkje plegen mee te prikken.
Een paar weken geleden vatte eigenaar Paul Revier, die z’n buik een beetje vol had van alle negatieve publiciteit rond het vluchtelingenvraagstuk, het idee op om in z’n toko een diner te organiseren voor bewoners van AZC Crailo, het enige opvangcentrum van enige importantie in de omgeving. Een geweldig initiatief natuurlijk. Maar wel één met de nodige logistieke haken en ogen. Nog even los van het prijskaartje dat voor hem aan zo’n avond zou hangen.
Alle problemen, zo die er al waren, verdwenen als sneeuw voor de zon toen Lions Bussum-Godelinde (altijd in voor goede doelen) er lucht van kreeg. Als er ooit sprake was van een stroomversnelling dan was het wel bij dit ‘project’. Binnen vierentwintig uur stond mede dankzij die Lions de organisatie als een huis. Een prestatie van formaat die je niet voor mogelijk houdt. Een breed glimlachende vertegenwoordiger van de ‘Leeuwen’ hielp ons gisteravond uit de droom. Binnen hun organisatie waren de plannen voor een vergelijkbaar eigen initiatief al in een vergevorderd stadium. De blauwdrukken lagen bij wijze van spreken in de la. Ergens in december moest het gebeuren. Men had al een locatie in Bussum op het oog. De enige mogelijke struikelpunten (maar die hadden ze zeker opgelost) waren een kookgelegenheid van enig formaat en voldoende koks om het eten voor de geplande (ruim) 60 deelnemers in korte tijd op tafel te krijgen.
Hoe puzzelstukjes in no time op hun plaats kunnen vallen.
Limes en Lions sloegen de handen voortvarend ineen en het indrukwekkende resultaat van de happening van gisteravond sprak boekdelen.
De Lions doneerden een fors bedrag. Ze regelden het vervoer voor de deelnemers. En de 28 aanwezige leden namen ook de volledige bediening voor hun rekening. (En met de kerst hebben ze voor Crailo eveneens een aardige verrassing in petto).
Onvergetelijke beelden van de tot in hun haarvaten gemotiveerde gelegenheidsobers (die dagelijks in het maatschappelijk leven gans andere dingen aan hun hoofd hebben) die zich het vuur uit de sloffen liepen om de (officieel halal-gecertificeerde) Gildehoengerechten (absoluut geen plofkippen) aan te slepen. Er werden er 42 doorheen gejast.
Want eten dat konden ze, die laaiend enthousiaste en dankbare gasten. 80% Syriërs en een tiental Eritreeërs.
En na afloop afruimen natuurlijk. Karrenvrachten hoog opgestapelde vuile borden en glazen verdwenen rimpelloos naar de keuken waar de vaatwassers vervolgens overuren maakten.

Een breed glunderende Paul en Hilde (het personeel van Limes werkte ook belangeloos mee) en de Lions konden in de late uurtjes gezamenlijk terugzien op een uitermate geslaagde avond. Men was er unaniem van overtuigd dat het absoluut niet bij deze ene keer zal blijven. Top-initiatief.
We gaan meer van ze horen.

limesNieuwe afbeelding (4)

 

 

 

En een fotoalbum, dat een aardig beeld van deze avond geeft en nog aangevuld kan worden
http://myalbum.com/album/SQQbFqnJOtLn

Advertenties
reacties
  1. Guus schreef:

    Zo kan het dus ook geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s