Koken voor Crailo

Geplaatst: 23 november 2015 in actualiteit, persoonlijk, zorg
Tags:

zondag 22 november
Met de onverkwikkelijke televisiebeelden van o.a. ‘Steenbergen’ en ‘het dorp Oranje’ op z’n netvlies, stapte hij een paar weken geleden bepaald niet in de allerbeste stemming in bed. Die ‘hij’ is Paul Revier, eigenaar van restaurant Limes in Naarden.
De bloeddorstige tokkies van het Brabantse dorp, daartoe aangezet door onze haat- en tweedelingzaaiende Blonde Geert, zorgden in het kader van het vluchtelingendebat immers voor een beschamende vertoning.
Natuurlijk, die vluchtelingenstroom is geen gemakkelijk thema. Het wringt. Begrijpelijk. Maar als elementaire medemenselijkheid in het geding is, zitten we toch al gauw op een terrein waarop we als Nederlanders waarachtig een reputatie hoog te houden hebben.
Op zoek naar de broodnodige nuance in dit hele verhaal, rijpte bij Revier, die zichzelf beslist geen wereldverbeteraar zou willen noemen, een plan dat binnenkort ook maar meteen werkelijkheid wordt.
Op maandagavond zijn de meeste restaurants in Naarden Vesting gesloten. Als deze etablissementen nou eens de handen ineen zouden slaan. Op zo’n avond allemaal koken voor de vluchtelingen van AZC Crailo, de enige opvangplek in onze directe omgeving?
Paul legde z’n plan voor aan de Ondernemersvereniging Naarden Vesting. Het enthousiasme bij z’n collega’s was echter ronduit teleurstellend. Zodat hij een grootse gezamenlijke opzet wel kon vergeten. Na er nog een paar nachtjes over geslapen te hebben, besloot hij z’n plan voorlopig dan maar in z’n eentje door te zetten.
Dit kreeg afgelopen week een onverwachte, nieuwe dimensie. Vestingbewoner Daan Westenburg hoorde er op een verjaardagsfeestje toevallig van en binnen 24 uur wist hij zijn Lions Bussum-Godelinde (voortdurend op zoek naar goede doelen voor haar activiteiten) voor dit geweldige initiatief te strikken.
En dan verzeilt alles in een stroomversnelling.
De (eerste) datum van ‘Limes-Lions’ is geprikt. Op maandag 30 november dineren maar liefst 61(..) bewoners van Crailo in Naarden Vesting. De Lions (die het project sponsoren) zorgen ook voor het vervoer heen en terug. En het bedienend personeel van Limes (dat die avond pro deo werkt) gaat geassisteerd worden door een ware schare aan vrijwilligers.
Helemaal top.
Wellicht komt het tot een vervolg. Het liefst natuurlijk met deelname van de rest van culinair Naarden.
Zeg maar: het verhaal van dat schaap over de dam.

Nieuwe afbeelding (7)

Advertenties
reacties
 1. Jan Maurits Drijfhout van Hooff schreef:

  Gweldige actie!

 2. Paul je hart zit op de goede plaats,geef maar een seintje , en ik kom de aardappels schillen👍👍👍

 3. simone schreef:

  als je hulp nodig heb, laat maar weten

 4. Guus schreef:

  Paul, zo ken ik je weer, geweldige actie, succes.👍🍴

 5. fr@nsmuthert schreef:

  Op de besloten Facebooksite VESTINGBALLEN ontstond naar aanleiding van bovenstaand artikel een stevige discussie die nogal uit de hand liep. Op verzoek van sommige bouleurs die zich er aan stoorden heb ik de reactiedraad daar weggehaald. Geen censuur. Geen Noord-Koreaanse methodes die mij aangesmeerd worden. Hieronder valt al het fraais te lezen. En goedbeschouwd is dit natuurlijk de plaats waar de kritiek thuishoort.

  UPDATE 11 december: En om het verhaal compleet te maken,ook hier heb ik de reactiedraad (op uitdrukkelijk verzoek van Rudolph M) weggehaald.
  Voor belangstellenden bewaar ik ‘m.
  Een zeer interessant document.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s