Onbegrijpelijk

Geplaatst: 12 november 2015 in actualiteit
Tags:

Nieuwe afbeelding (5)Het zal wel aan mij liggen maar van sommige dingen snap ik geen ruk.
Waarom moet malverserend, liegend en crimineel Nederland nou toch telkens weer een podium krijgen in de media? ‘Pauw’, toch een talkshow die ik in ieder geval nog steeds behoorlijk serieus neem, gaf gisteravond alle ruimte aan het Utrechtse ex-raadslid Bert van der Roest om schaamteloos uit te lekken over het feit dat ie de Domstedelijke daklozenkrant voor 26.000 euri getild had. En dan hebben we het nog over het bedrag dat aantoonbaar was. Grote kans dat de werkelijke waarde van z’n stupide jatwerk stukken hoger ligt. Wat was in godesnaam de bedoeling van het gênante itempje dat 10 minuten kostbare zendtijd opslurpte? Hij had er, en dat ontbrak er nog maar aan, een boek over geschreven. Een roman nog wel. Dáár heeft de man kennelijk nog voldoende chromosomen voor. Als ie schrijvend net zo goed uit z’n woorden komt als in z’n tenenkrommende gestotter en gestamel bij Pauw, moeten we met dat boekje voor het ergste vrezen. De algehele verontwaardiging aan tafel was niet te filmen. Zelfs de oude vos Ferry Mingelen, die doorgaans z’n woorden zorgvuldig pleegt te kiezen, knalde zo ongeveer uit z’n vel.
En dan wacht je op de onverbiddelijke uitsmijter waarmee het treurige gesprekje de afronding zou krijgen die het verdiende.
Niets van dat alles.
Het sudderde nietszeggend naar z’n eind.
Na de Limburgse Richelieu, de Noord-Hollandse laaielichter/gedeputeerde, die oplichter van de homokrant en de malafide strafpleiter die van het tableau geschrapt is, wederom zo’n ellendige nietsnut waarmee we onze tijd zitten te verdoen.
En het schrijft allemaal maar boeken en duikt de theaters in.

Al een dag lang duim ik me wezenloos dat de fractievoorzitter die uit de Commissie Stiekem lekte in godsnaam Blonde Geert mag zijn. Ik neem tenminste aan dat ie daarin met de grote jongens mee mocht doen. De talkshows zullen elkaar ongetwijfeld tot op het bot bestrijden om het lillende rode vlees aan tafel te krijgen.
Nou vooruit, een keertje dan.
En dan helemaal fileren, tot op z’n veters.
Als dat zou kunnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s