Dagprijzen en focus

Geplaatst: 4 november 2015 in Naarden
Tags:,

Blurred text with a focus on success

‘Het zijn dagprijzen’, pleegt onze rondborstige headhunter/jeu de boules patriciër nogal eens te roepen. Daarmee doelend op de vorm van de dag die soms behoorlijk bepalend is voor de uitslag. Als de goeie focus bij de erkende coryfee soms wat minder is, kan ie tegenwoordig van iedereen klop krijgen. Maar wat is een erkende coryfee eigenlijk nog? Een nieuwe generatie klopt aan het venster. Denk daarbij aan onze Mark die de laatste tijd behoorlijk furore maakt. Als iemand ontdekt heeft wat focus is, dan is hij het wel. En vlak ook Eveline niet uit die onlangs nog ons Schildermeisje, toch een bouleur met enige reputatie, gedecideerd terug joeg naar haar atelier.
Jeu de boules is in de eerste plaats een kwestie van focus. En van uren maken.
Uren maakt iedereen tegenwoordig.
Dolf op de baan betekent een duidelijke aanwezigheid. In de eerste plaats natuurlijk vanwege z’n unieke liberale stemgeluid. Kan ook niet anders als je stamt uit zo’n roemrijk acteursgeslacht. Maar vlak ook zijn gedecideerdheid die z’n vak met zich meebrengt, en een voorliefde voor reglementenneukerij niet uit. Haal het bijvoorbeeld niet in je hersens om je ballen van buiten de door hem met de hak getrokken streepjes te gooien. Hoon is je deel. Maar ook bij andere kleine lettertjes in het reglement (dat niemand kent) haalt hij regelmatig voor ons allemaal verrassende nouveautés uit z’n doos van Pandora. En spreek hem vooral niet tegen. Dolfs wil is wet. En daar hebben we maar mee te leven. Natuurlijk, hij heeft ook best wel eens gelijk. Het kostte me deze week nog een flesje wijn. We hadden bij een partijtje, ik weet niet meer precies wie nou tegen wie speelde, een licht verschil van inzicht over ‘wie er nou lag’. Het nauwkeurigst bepaal je dat als je aan de basis van de denkbeeldige driehoek met loodlijn staat. Hij stond aan die basis. Aan de tophoek, zat ik er naast. Die rekening is vandaag vereffend. Weddenschapschuld is ereschuld.
Altijd de leukere potjes, die met Dolf. De laatste tijd is het er niet zo van gekomen. En dat is best jammer. Hij wil, net als de meesten van ons, graag winnen. Zijn bevrijdende indianenschreeuw ‘YES’ kaatst regelmatig terug van de kerk. Maar zeker ook een goeie verliezer. Al wil ie in dat geval ook met genoegen de dooddoener ‘dagprijzen’ van stal halen.
De dagprijs was vandaag voor Dolf.
Van 8-13 en 9-14 via een wereldbal uiteindelijk op 15-14 komen is klasse.
Betere focus kennelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s