Gooise Meren on line

Geplaatst: 27 oktober 2015 in column
Tags:,

bb5a6b62-8156-4e0e-baac-29ec278cf80f
Het logo van de Gooise Meren rukt op.
De eerste gemeentelijke dienstautootjes, de grasmaaiers op Sportpark Naarden, het knort allemaal al vrolijk rond, afgeplakt met de nieuwe huisstijl die ons met z’n allen moet gaan VERBINDEN. Want dat is in het kort wel zo ongeveer de filosofische onderbouwing van ons kersverse beeldmerkje. Het hele jeukverhaal in het begeleidende, overbekende designjargon zal ik je besparen. We gaan in ieder geval voor de kleuren goud en paars, heb ik begrepen.
Verbinden dus.
En dat zal tijd worden. In de aanloop naar 1 januari 2016 moest het nog steeds onbegrijpelijke, dwangmatige en naar adem happende samenwerkingsdingetje met noodverbanden en kompressen voor de poorten van de hel weggesleept worden.
De nieuwe gemeente heeft ook internet ontdekt. Je kunt je on line aan alle kanten uitgebreid laten verwennen en knuffelen. Zoals bijvoorbeeld door onze eigenste Stemwijzer, je gids in het duistere doolhof van verkiezingsland. Maar liefst tien koninkrijkjes van het eigen hachje vechten elkaar de tent uit om de kiezersgunst. De hoogste tijd om maar eens lekker met jezelf om de tafel te gaan zitten. Echter, op de leeftijd waarop je voor de spiegel je rimpels slechts weg kunt krijgen door je bril af te zetten,wordt ook het doorspitten van die tien programma’s met een taalgebruik waarvan je pas bij derde lezing de totale leegheid doorziet, een amper te nemen hindernis. Bakt m’n partij waar ik landelijk voor ga er ook wat van op lokaal niveau? En dan hebben we het alleen nog maar over de beloften. De tijd heeft uitgewezen dat die zo onbetrouwbaar als de neten zijn. Evenals de opiniepeilingen waarover deze week een nogal verhelderend artikel viel te lezen in de Volkskrant.
Maar daar hebben we dus onze Gooise Meren Stemwijzer voor.
Afgelopen week een keer of vier het vragenlijstje van de firma ProDemos door gevingerd. Check en double check dus. Mijn landelijke favoriet eindigde tot m’n geruststelling consequent vier keer hoog. Op de tweede plaats. Maar nogal verontrustend was de even zo vaak weer terugkerende nummer 1: het sprankelende feestnummer de ChristenUnie. M’n ouwe heer zaliger neemt er daarboven ongetwijfeld in grote tevredenheid een flinke neut op. Ik zit evenwel met de brokken. Wist niet eens dat de Gooise adepten van Arie Slob überhaupt meededen. Moet ik in de schemering van m’n leven dan weer terug naar het milieu dat ik op m’n zestiende zo rigoureus verbande naar de no go area van m’n ziel?
Dat de VVD in mijn klassementje van ProDemos in de degradatiezone zou vertoeven (9e), viel te verwachten. Maar Hart voor Bussum, waarmee ik toch wat dacht te hebben, stond vier keer spijkerhard op de laatste plaats.
Een stemwijzer van niks dus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s