Thomas

Geplaatst: 15 september 2015 in actualiteit
Tags:,


ThomasMet veel aplomb werd gisteren bij Pauw de carrièreboost van Thomas Dekker aangekondigd. Hij wordt interviewer/sportcommentator bij de televisie.
Thomas was ooit een veelbelovende, uiterst getalenteerde wielrenner die het helemaal zou gaan maken. Om die carrière nog een extra zetje te geven, greep hij op een gegeven moment een tikkie te gretig uit de verboden snoepjespot van een malafide Italiaanse dokter. Vanaf het moment dat ie gepakt werd, ging het snel bergafwaarts met hem.
Jammer.
Thomas was niet de enige.
Eén van m’n andere idolen, Michael Boogerd, ging ook voor de bijl. En met hem vele anderen. Hij donderde voor mij van z’n voetstuk. Niet zozeer omdat ie aan de epo lurkte. Ik snap donders goed hoe moeilijk het is als de ene na de andere ongetalenteerde coureur die je als aankomend prof het snot voor de ogen reed, je stijf van de doping, fluitend voorbij fietst. Dan komt het moment dat je voor de keuze staat.
En hij ging, met al die anderen, meedoen.
Maar de manier waarop hij, nadat de bewijzen zich monumentaal opstapelden, jarenlang glashard bleef ontkennen, sterker nog de vleesgeworden verontwaardiging uithing, deed de deur dicht.
Uiteindelijk bekende hij schoorvoetend.
Michael mocht weldra bij een concurrerend tv-station als co-commentator mee naar de koersen. En zowaar, hij leidt tegenwoordig een professioneel wielerploegje van eigen bodem.
Zo gaat dat.
Bram Moskowics, Jos van Reij en Henk Krol die ook van de prins geen kwaad weten, doen niet anders dan schaamteloos de media opzoeken waar wel aftrek is voor hun doortrapte geouwehoer.
De carrièreswing van de intelligente en sympathieke Thomas is opmerkelijk. Van mij mag ie. Z’n deskundigheid wat het fietsen betreft staat uiteraard buiten kijf. Ik vrees echter dat z’n nieuwe baantje vooral te maken heeft met z’n uitstraling. Thomas gaat door voor, zoals het bij de dames heet, een mooie jongen. Z’n kersverse baardgroei doet daar nog ’s een schepje bovenop.
Maar sportcommentator?
Bij Pauw kreeg hij gisteren volop kansen om zich als zodanig te profileren maar hij lag tot mijn niet geringe verbazing in de hem toegemeten tijd regelmatig in de clinch met bijvoorbeeld die vermaledijde verhaspeling van ‘hun’ en ‘zij’. Toch een omissie waaraan gewerkt moet worden als je pratend het scherm van de publieke zenders denkt te veroveren. Maar langzamerhand krijg ik het natte gevoel dat ik de enige ben die zich druk maakt om dit soort futiliteiten.
Anderzijds, de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans vond Thomas een talent.
Eerst maar ’s op cursus, lijkt me.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s