In de herhaling: Cultureel Centrum De Hoed

Geplaatst: 27 juni 2015 in actualiteit, cultuur, inspraak
Tags:

HoedOmdat ik als meelevende vestingbewoner op hun mailinglist sta, kreeg ik deze week weer ’s een update van het Bewonersplatform Naarden Vesting die meldde dat er eigenlijks niks te melden was. Mijn belangenbehartigers zijn in ruim een jaar nog niet veel verder gekomen dan het formuleren van hun hemelbestormende doelstellingen.
Nou vooruit, er schijnt wat overleg te lopen over de ondergrondse vuilcontainers. Geneuzel in de marge, want het beleid zal, zo mag ik aannemen, na zorgvuldige enquêtering en twee jaar proefdraaien toch wel zo ongeveer in de steigers staan?
De eigen website die een paar centjes gekost heeft, maakt een ronduit lusteloze indruk. Nog geen echte, in het oog springende, booming initiatieven. Het archief ademt een serene maagdelijkheid. Dit in tegenstelling tot wat de meeste andere collega-platforms er van bakken . En dat doet, zoals ik al eerder aangaf, ons toch enigszins vrezen dat we binnen de wallen niet veel verder komen dan wat zielloos gebakkelei over de kleur van de vestingstedelijke stoeptegels.
Vooruit, één puntje dan.
Mijn platform maakt zich ernstig zorgen over het verlies aan leefbaarheid. Oude, belegen koeien worden weer uit de sloot gehaald. De verkeerssituatie bij evenementen. Een keer of acht per jaar (van de 365) gaan de Marktstraat en de Cattenhagestraat op slot. Kennelijk voor een aantal (hoeveel eigenlijk?) van m’n stadgenoten een vette reden om ernstig over de rooie te gaan over de vluchtroutes van de Heilige Koeien.
Kom op nou! Koesteren moeten we die dagen!!
Lijkt er eindelijk structureel wat leven in de brouwerij te komen, gaan we weer zeuren. Als er twee dagen een vloot antieke scheepjes in de haven ligt, mekkeren we prompt over het hinderlijke getik van die verrekte fokkenvalletjes tegen de mast, waardoor we geen oog meer dicht doen. En kan de klok van de Grote Kerk ’s nachts alsjeblieft wat minder hard de uren slaan?
Dat niveau dus.
Terwijl er toch bijvoorbeeld een een top-initiatief van een groep enthousiaste vestingbewoners loopt om van het gebouw De Hoed een spetterend Cultureel Centrum te maken.
Ga je bijvoorbeeld dáár nou ’s hard voor maken, Platform Naarden Vesting.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s