Voetbal voor volwassenen

Geplaatst: 9 maart 2015 in boekenweek, humor, sport
Tags:

Hurghada, Egypte maart 2015
1926682_885846228104304_6649232010697517268_nEen heer op leeftijd, wars van disco’s en ander triviaal vertier, leest wat af in zo’n poenig Egyptisch resort.
Met een e-reader vol boeken blijkt het toch zaak om keuzes maken.
In het vliegtuig maar ’s een begin gemaakt met de grootste azijnpissende columnist die Nederland op sportgebied rijk is. En vervolgens bij een dikke 30 graden Celsius meteen maar even op een riant ligbed aan de Rode Zee uit gelezen.
Van Johan Derksen, je houdt van ‘m of haat ‘m, kun je een heleboel zeggen maar, of je het nou met ‘m eens bent of niet, goed geïnformeerd is ie doorgaans wel. RTL’s ‘Voetbal International’, dat twee keer in de week de tv op stelten probeert te zetten, volgde ik lange tijd maar afgelopen jaar haakte ik af. Niet zozeer vanwege onze hoogst arrogante Johan. Die onbegrijpelijke kop met haar kan ik best wel pruimen Maar het ondermaatse geneuzel van z’n onafscheidelijke companen Hans Kraay jr, het eeuwig schouderkloppende lachebekje Johan Boskamp en het ernstig psychiatrische geval Gijp, ja vooral die, kwam me op een gegeven moment helemaal m’n neus uit. Ik was er klaar mee.
Maar met betwetertje Derksen heb ik wat.
Een aantal columns die hij omstreeks 2011 voor z’n voetbalperiodiekje schreef, is gebundeld in VOETBAL VOOR VOLWASSENEN. een nogal slordig in elkaar geflanst verzamelwerkje (redigeren was kennelijk iets te veel van het goede), waarin het aantal overlappingen niet te filmen is. Maar als je daar genoegen mee neemt, blijft een aantal aardige stukkies over voetbal over die vooral degenen die Ajax een warm hart toe dragen, moeten aanspreken.
Derksen is een Cruijff-adept en steekt dat niet onder stoelen of banken.
Veel leuke inkijkjes in het beursgenoteerde Amsterdamse voetbalbedrijf dat je met rode konen consumeert.

Johan Derksen: Voetbal voor volwassenen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s