Cabaret Dubbelfout neemt fusieperikelen Gooise Meren op de hak

Geplaatst: 7 januari 2015 in actualiteit, cabaret dubbelfout, crisis, kleinkunst, media, Naarden, overheid, politiek, theater
Tags:

vluchten2
Voor de vierde achtereenvolgende (en laatste) keer was het aan het Naarder cabaretduo Madelon Kroes en Frans Muthert om op de traditionele Nieuwjaarsreceptie in het historische stadhuis van Naarden het politieke wel en wee in de fusieregio op de korrel te nemen. Het gemeentebestuur toont daarmee aan ballen te hebben. Niet bang voor de satirische, kritische noot. In de bomvolle Burgerzaal werd het een afscheid dat er zijn mocht. Maar liefst drie kwartier lang kreeg de politiek het in een zeer muzikaal programma zwaar te verduren.Het verslag in het Naarder Nieuws van 7 januari geeft een aardige samenvatting van de happening. Maar verzuimt daarbij wel melding te maken van de stevige kritiek die de uitgever van de regionale huis-aan-huis-bladen voor haar kiezen kreeg. ‘Naarden als bijwagen van Bussum’ is een reële vrees die leeft in de vestingstad. De Naarder editie kun je al enige tijd net zo makkelijk gewoon ‘Bussums Nieuws’ noemen. En dat is geen prettige ontwikkeling. De vlijmscherpe conferences, afgerond met pakkende chansons (aan het eind zelfs een massale samenzang) toonden dat onomstotelijk aan.
Maar het blijft satire natuurlijk…….
Naarder nieuwsNieuwe afbeelding (1)

 

 

Burgemeester ad interim en Eerste Kamer-lid, Joyce Sylvester, gekend twitteraar, durfde er wel een tweetje aan te wijden. Dubbelfout ziet in haar wel de ideale burgemeester voor de Gooise Meren. Maar zij lijkt vooralsnog geen belangstelling te hebben. Dat de Bussumse burgervader Henk Heijman (die aangeeft dat hij er zwaar over nadenkt) het volgens het cabaretduo zeker niet moet worden, werd in de voorstelling wél haarscherp duidelijk.
Nieuwe afbeelding (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s