Vooruit dan maar met de geit

Geplaatst: 8 juni 2014 in actualiteit, christelijke feestdagen
Tags:

Merkwaardig eigenlijk.
Met de kerst weten we gewoon niet hoe hongerig we elkaar fijne dagen moeten toewensen. Het zal de associatie met geboortekaartjes wel zijn. Prettige bijkomstigheid is dat we dit kunnen combineren met al het goede voor het nieuwe jaar. Zelf in elkaar geknutselde creatieve hoogstandjes, spetterende e-cards, goedbedoelde sentimentele kutfilmpjes waarin onveranderlijk engeltjes, ossen, ezels en andere verdwaalde fauna figureren tot ze er dood bij neervallen, ze zijn amper aan te slepen.
De treurigheid van in lange linten aan elkaar gefröbelde kaarten die in menige huiskamer het stoffelijk bewijs moeten leveren van onze immense populariteit, klotst over de plinten.
Met het feest van de Opstanding is het al stukken soberder gesteld met de empathie. Maar het mag in ieder geval nog ‘Vrolijk Pasen’ worden.
Met die uitstorting van de Heilige Geest lijken we een beetje in onze maag te zitten. De achtergrond van Pinksteren is de modale heiden kennelijk net een tikkie te abstract. En wees eerlijk: ‘ Fijne Uitstorting’ klinkt nergens naar. We houden de lippen stijf op elkaar.
Even goed: Fijne dagen.
En natuurlijk ook nu een nostalgisch kutfilmpje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s