Zonnig Madeira

Geplaatst: 17 februari 2014 in actualiteit, consument, crisis, folklore, Jeu de Boules, Naarden, persoonlijk, sport, zorg
Tags:,

madeiraWat lees ik nou toch weer op de Vestingballenwhapp?
Peter K: Zijn jullie ook zo nieuwsgierig hoe Frans de bingo en het stijldansen, georganiseerd door het animatieteam, heeft ervaren?
Het leedvermaak over de klimatologische ontwikkelingen in mijn Portugese enclave klotst in Naarden kennelijk over de plinten.
Om ‘de Professor‘ alias ‘de Griek’ maar meteen van z’n slapeloze nachten af te helpen, het volgende:
Meteen na aankomst werd ik door de manager van mijn hotel meegetroond naar de directiekamer.
Kamer?
Wat heet!
Geen idee welke Naardense bouleur hier de hand in heeft, maar men bleek volledig op de hoogte van mijn antecedenten. Weldra knalden de champagnekurken, waarna de chef meteen ter zake kwam. Of ik gedurende mijn twaalfdaagse verblijf in zijn riante optrekje bereid was het volledige animatiegebeuren voor m’n rekening te nemen. Was ik wellicht ook bereid om zaterdagavond (in het Duits) en zondagavond (in het Engels) begeleid door een vijf man sterke band een kwartiertje leuk te zijn?
Als tegenprestatie was niets de baas te dol. Blanco cheque. Hoeveel had ik bij de firma KRAS neergeteld voor wat een subtropisch intermezzo van onze Nederlandse semi-winter moest worden? De knip werd onmiddellijk schaamteloos getrokken. Als Special Guest had ik voor de duur van m’n verblijf uiteraard maar aan te schuiven aan de eretafel in de koninklijke loge. Om maar niet te spreken van een trosje feestelijke, donkerogige toptemeiers die al hongerig stonden te trappelen inde lift.
Hoe sterk sta je dan in je schoenen?
Hoewel m’n Duits bepaald niet om over naar huis te schrijven is, heb ik me er zaterdagavond, al zeg ik het zelf, fraai uitgered. Was aanzienlijk beter te verstaan dan Rudi Carell in z’n beste dagen.
Zei men.
Wat op zich geen wereldprestatie is natuurlijk.
Met een stuk of tien penetrante, meer dan belegen Duitser-moppen en een uiterst venijnige Angela Merkelpersiflage, gelardeerd met een inderhaaste vertaling van het uiterst  toepasselijke ZACHTJES TIKT DE REGEN AAN M’N ZOLDERRAAM (Rob de Nijs), ZONNIG MADEIRA (Eddy Christiani), RAINY (Bob Dylan) DAY WOMAN (ja ik weet wel hoe ik gewapend met gitaar en bluesharp de Alte Kameraden hun klimatologische disaster moet insmeren) en een eigen interpretatie in het Duits van een bikkelhard LEVEN NA DE DOOD (Freek de Jonge) kwam ik een heel eind. Het grootste probleem was in het laatste geval of het LEBEN NACH DER of DEM TOT moest zijn.
Maakte geen ruk uit.
Moest het aan het slot nog twee keer als toegift herhalen.
Het liep daardoor allemaal knap uit.
Vandaag zindert het Engelstalige deel van de hotelgasten nog uitgebreid na van de zondagavondvoorstelling.
Ik weet niet meer precies wat ik allemaal uitgekraamd heb (Engels gaat me stukken beter af) maar ik hou vandaag voor de zekerheid angstvallig m’n kamer maar. Die is trouwens één grote bloemenzee.
Hoewel ik me zestig jaar geleden voor het eerst (en het laatst) aan een suf gebeuren als BINGO heb bezondigd, was het organiseren van zo’n kneuterige happening een fluitje van een cent.
Het dak ging er af.
En dan gaat zo’n aus Holland ingevlogen animatie-expert er natuurlijk helemaal voor om het Jeu de Boules van z’n ook hier stoffige imago af te helpen.
Spazierend door Funchal ontdekte ik dat onze Naardense hobby slechts lichtelijk besmuikt beoefend wordt op een duister afwerkplekje in een achterafstraatje  .
20140216_184450 (7)En hoewel infancia niets van doen heeft met de zwak begaafde medemens, is er wel wat overredingskracht nodig om mijn mede-hotelgasten over een duidelijke drempel van weerzin te sleuren. Maar nu staat dan ook een 50-koppige meute van ’s morgens tot ’s avonds (overdekt, dat natuurlijk weer wel) de ijlings door het hotel aangeschafte ballen richting het butje te gooien. Vandaag gloort er aan het firmament waarachtig wat blauws, waardoor het volledige ligbeddengebied rond het zwembad reeds ontruimd is om de uitzinnige meute volledig aan z’n gerief te laten komen. En je hebt geen idee hoe intens zo’n hotelgast uit z’n dak gaat van een simpel spreadsheetje waarop z’n bloedeigenste naam schittert.
Kortom, ik kom m’n tijd hier wel door.
Wordt (misschien nog wel) vervolgd.

Advertenties
reacties
 1. Nelleke K schreef:

  Leuk! Zet ons maar alvast op de deelnemerslijst.
  We gaan ervoor vanaf 9 Maart.
  Tot dan,
  Nelleke K.

  • fr@nsmuthert schreef:

   Wie is Nelleke K vraag ik me af. Geef je mailadres even dan nodig ik je uit voor de Facebookgroep Vestingballen en dan heb je alle info.

 2. Nelleke K schreef:

  Uit Schiedam.

 3. Nelleke K schreef:

  Met je geheugen is het gelukkig nog helemaal goed.
  We nemen volgende week schiedamse jenever mee om te proosten
  op een zonnig Madeira.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s