De kerstgedachte van Geert: oude wijn in nieuwe zakken

Geplaatst: 20 december 2013 in actualiteit, zorg
Tags:

Sticker PVV tegen islam wekt wrevel

Het kabinet neemt met kracht afstand van een stickeractie van PVV-leider Geert Wilders. Dit hebben de PvdA-ministers Timmermans en Asscher donderdag laten weten.
De bewindslieden spreken van een walgelijke actie en van ‘een klap in het gezicht van de vele moslims die dagelijks wat van hun leven willen maken’.
Op de sticker, die sinds donderdag bij de PVV kan worden besteld, staat in het Arabisch: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een schurk. De Koran is vergif.’ Wilders zelf spreekt van een anti-islamsticker. Eerder liet hij een vlag maken met dezelfde tekst.
Volgens het kabinet moet Wilders ervoor waken gelovigen te krenken, omdat ze daardoor in de armen van extremisten kunnen worden gedreven.
Het ontwerp van de sticker is geënt op de vlag van Saoedi-Arabië, alleen staat daar de islamitische geloofsbelijdenis op. Ook van het beschimpen of misbruiken van zo’n nationaal symbool neemt de regering afstand.
Op internet zijn sommige reacties militant. Omdat Wilders oproept de sticker ergens op te plakken, ‘zoals ik, op de deur van mijn werkkamer’, schuwen mensen vergelijkingen met een bordje uit de Tweede Wereldoorlog niet: ‘Joden niet gewenscht’.
Sommige politici verwijten Wilders haat te zaaien. PvdA-voorzitter Hans Spekman: ‘Het echte gif is haatzaaien, en groepen op basis van geloof tegen elkaar opstoken.’
Onzin, volgens Wilders. ‘Het is niet mijn intentie om rotzooi te trappen bij mensen die gelovig zijn, maar wel om mensen te proberen te bevrijden van het juk van de islam.’

Anders Fogh Rasmussen

Advertenties
reacties
  1. asdabf schreef:

    Hold dem bakkes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s