VESTINGBALLEN GAAN POLITIEK

Geplaatst: 14 november 2013 in actualiteit, Jeu de Boules, Naarden, zorg
Tags:,

naarder-koeriervestingballen2
In NAARDER NIEUWS van vorige week viel te lezen dat ons Ruijsdaelplein, ondanks een fors begrotingstekort, tóch op de schop gaat. Dat besloot een raadsmeerderheid naar aanleiding van het voorstel van JELMER KRUYT (VVD) en MARLEEN SANDERSE (CDA). Het plein wordt een soort woonerf. Er komt een nieuwe vijver met nieuwe bankjes. Voor bezoekers moet het een ‘waardige’ (..) entree voor de Vesting worden. Voor bewoners blijft het een groen en authentiek plein. De eerste schep gaat in het voorjaar de grond in. Bewoners (jazeker) mogen eerst nog adviseren over de gedetailleerde inrichting van het plein.
Wij behoren tot die bewoners.
naarden proeftHet moment voor de VESTINGBALLEN, veel meer dus dan alleen een Jeu de Boules-clubje, om zich te roeren. Het reilen en zeilen van de Vesting gaat ons bijzonder aan het hart. En met AYA, GERDA en OVNV-voorzitter MARIJE VAN PROOSDIJ hebben we natuurlijk wel een paar superactieve doordouwers in onze gelederen, die afgelopen jaar hun onmiskenbare reukspoor hebben achtergelaten bij het op de kaart zetten van de Vesting Naarden qua activiteiten . Denk hierbij o.m. aan de zeer geslaagde Vestingzondagen en een eerste versie van het Literair Café die, zonder dat het de gemeente ook maar een cent kostte, uit de grond gestampt werden.
Maar er is meer.
We zijn van plan zo’n naderende inspraakavond te bezoeken waarbij ons voorstel is om twee JDB-banen te projecteren op dat Ruijsdaelplein. Onze, overigens prachtige, locatie achter de historische kerk heeft langzamerhand z’n duidelijke beperkingen. De kwaliteit laat te wensen over. Zeker als je, zoals bij LIMES OPEN, een groter evenement wilt organiseren. Door de stormachtige toename van de belangstelling (Naarden, JDB-City van Nederland?) zitten we sowieso regelmatig al met een gebrek aan capaciteit.
Twee uitstekende banen die voldoen aan de minimum eisen op het Ruysdaelplein zullen de entree van de Vesting in onze optiek meteen de broodnodige, dynamische uitstraling geven. Met een bescheiden verlichting (toch al een heikel themaatje waar het College van B&W zich hopeloos in lijkt te verslikken) die uiteraard geen overlast mag geven aan de omwonenden, is meteen voorzien in een dringende behoefte. Achter de kerk lijkt zoiets vanwege het aanzien van de periferie van de kerk nauwelijks te verwezenlijken. Te dikwijls ligt de huidige baan in de schaduw van die kerk, wat zeker buiten het zomerseizoen (wij zijn immers botweg van zins gewoon de hele winter door te spelen) een wat guur karakter aan de ballengooierij geeft .
Namens de Vestingballen willen we dus bij zo’n inspraakavond aanwezig zijn om vanuit ons perspectief een constructieve bijdrage te leveren aan de meningsvorming die leidt tot een definitieve inrichting van het Plein. Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om mee te denken.
Het bovenstaande verhaal, ondersteund door een flitsende diapresentatie, gaan we daar op een luchtige manier brengen. Drammerigheid is ons vreemd. Een aardige testcase voor de gemeentelijke inspraak die (STORK 1-2-3) toch al onder spervuur ligt. Het is zaak om in een zo vroeg mogelijk stadium een vinger in de pap te krijgen. Wij hoeven geen vijf verdiepingen hoge wolkenkrabber in het schootsveld van onze Vesting. Twee JDB-banen vallen dan wel niet onder sociale woningbouw, onze gemeenschappelijke hobby heeft zich in betrekkelijk korte tijd ontwikkeld tot een opmerkelijk sociaal gebeuren, waar volgens geruchten zelfs door onze Bussumse fusiepartner met bakken vol afgunst naar gekeken wordt.

Advertenties
reacties
 1. Rutgers schreef:

  Als voorzitter van JdB Bussum, vind in dit een schitterend plan, mocht dit gerealiseerd worden dan heeft Naarden inderdaad een jeu de boulesbaan in Franse sferen, alleen met de verlichting moet je ook in Franse sferen blijven, wat betekend dat een paar grote bouwlampen die de juiste entourage geven. Misschien lukt het dan ook om na de sof van deze zomer tot een leuke uitwisseling te komen.

  • fr@nsmuthert schreef:

   Was jij afgelopen zomer één van de deelnemers Rutgers? 🙂

   • rudi rutgers schreef:

    Nee, helaas niet want dan had ik gelijk de kou uit de lucht gehaald. Ik vond het wel heel sportief dat de mevrouw die mij had benaderd gelijk de maandag na dit gebeuren heeft opgebeld en haar exuses heeft gemaakt. Het lijkt mij leuk om tot een uitwisseling te komen, het blijft een leuke sport. Graag dan via rudi.rutgers@ziggo.nl Groeten uit Bussum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s