Kwaliteit Jeu de Boules baan Naarden-Vesting ondermaats

Geplaatst: 27 juli 2013 in actualiteit, zorg
Tags:

mannen met ballenWaar het eerste het beste lullige Franse achterafdorpje rimpelloos in slaagt, krijgen wij in Naarden met de beste wil van de wereld maar niet voor elkaar.
De raspaardjes van een Bussums bejaardenclubje, die toch al niet overliepen van tevredenheid, haalden er onlangs bij het Rondje Om de Kerk hun nuffige, professionele neus voor op. Dat hebben zij op hun Court Central achter theater ’t Spant stukken beter voor elkaar.
En nu onze baan achter de Grote Kerk wekelijks intensief gebruikt wordt door een als kool groeiende groep vestingbewoners, klotst het algemene ongenoegen in volle glorie door de Marktstraat.
Die baan deugt niet.
Tenminste, als je aspiraties een tikkie verder reiken dan het volstrekt hersenloos gooien van een puur recreatief balletje.
De ondergrond is te hard, bovendien verziekt door her en der verrijzende, irritante rotspartijen die de talloze magistraal geprepareerde worpen naar de gallemiezen helpen. En een simpele waterpas was bij de aanleg kennelijk een overbodige luxe: de baan loopt af als de ziekte.
Voorlopig kan het de pret nog niet echt drukken tijdens de drie, vier bloedstollende sessies per week. Maar toch…
Jeu de Boules Club Mannen met Ballen heeft al vrijblijvend een offerte laten maken door een plaatselijke, begripvolle aannemer die staat te trappelen om er een acceptabel biljartlakentje van te maken dat spoort met de opgepookte ambities.
Of behaagt het Joyce c.s. alsnog over de brug te komen?

Advertenties
reacties
  1. Jan colij schreef:

    Frans,

    Kan dat niet gewoon in de Kerk?

    Geert Jan

  2. Rudi Rutgers schreef:

    Als de schrijver van dit stukje zich een beetje verdiept in het echte spel en aanleg van een goede baan, zal hij horen dat er altijd iets van een oneffenheid in hoort te zitten, het mag GEEN biljartlaken zijn. Ondergetekende heeft 14 jaar competitie in Frankrijk gespeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s